perjantaina, helmikuuta 23, 2007

Sisältöä pienelle ruudulle

Kimpassa Mobile Sisältöä

Torstai, Helmikuu 22, 2007 16.03 | Helge V. Keitel | Merkinnät, Digi, Matkailu, Uutiset, Helge Keitel, Web 2.0, Trenditehdas

Keräämme pientää porukka, joka tavoittelee käyttäjälähtöisen sisällön rakentamista mobile ympäristöön.

Linkki idea-aihioon löytyy tästä.

Uusi tulee solkenaan:

 1. Missä on Helsingin Wi-Fi kahvilat?
 2. Mistä löydän kännykällä käyvän hotellin?
 3. Kuka tuo ravintolan taskuuni?
 4. Hammasta kolottaa, missä on kännykkälekuri?
 5. Missä on säpinää?
 6. Kuka palvelee satunnaista kulkijaa online?
 7. Missä on kännykällä toimiva social media / collaboration yhteisö?

Kirjoitan kohta lisää. Palasin postista, heitin 50 kirjetää, perinteistä Snail-mailia. Ajattelin, että homma lähtisi liikkeelle näin:

 1. Kokoamme verkottuneen tiimin
 2. Mietimme budjetin
 3. Haemme sponsorit
 4. Mietimme alustan
 5. Ryhdymme tekemään

Ei mitään sen monimutkaisempaa.

 1. Hakki47 totesi, että budjetti
 2. Janne ehdotti hyviä teemoja
 3. Mobilisoin Takapirua kyytiin
 4. Kari takoo viisaita Turusta GoogleTalkiin

Kari: “Joo, lueskelin läpi jopa jonkinlaisen heikon ajatusvirran kanssa. Pitää miettiä ja katsoa. Hyviä ideoita ja ajatuksia! Siitä vaan toimeksi, mutta osaajia ja näkijöitä siinä kaivataan niin tekniikan, talouden kuin matkailunkin puolelta. MEK lienee sevlittänyt kaikkea mahdollista ja mahdotonta turistien kiinnostuksenkohteista Suomessa. Pitäisi vaan olla sitten vinkata palveluita sen mukaan. Voi olla myös paljon hyviä asioita piilossa matkailupalvelujen osalta, joita kukaan ei vielä ole hoksannut pyytää tai kysyä.”

Janne Sibelius Mobile

Kalevalaisen kansa runosuonet sykkimään, sisällön tuottamisesta kännyköihin on puhuttu paljon, mutta en ole ottanut itseäni niskasta kiinni, vielä en ole säveltänyt sointuakaan kännykälleni. Pitäisikö tuohon lisätä sello ja saksofoni? Mitä jos saisimme kasattua kokonaisen orkesterin, joka ottaisi haltuun uuden median? Pannaan porukalla käyntiin hanke, joka ottaa haltuun pienen ruudun!

MOBLOGGING TOURIST INFORMATION

Mutta Janne on tehnyt töitä kännykkäsisällön aikaansaamiseksi aikoja sitten. Tarkoitan Janne ”Jean” Sibeliusta ja samalla heitän haasteen Janne Saarikolle. Mietitään ulkomaalaisten matkailijoiden mielenkiinnon kohteita. Mitä he haluavat kuulla, tietää, nähdä Suomesta?

 1. Jean Sibelius
 2. Joulupukki
 3. Sauna
 4. Avantouinti
 5. Tuhansien järvien maa (luonto)
 6. Akankanto
 7. Kännykänheittokilpailu
 8. Temppeliaukion kivinen kirkko
 9. Lappi lumo ja hulluus
 10. Poronkäristys
 11. Suopotkupallo
 12. Herkkuja Itä-Uudeltamaalta
 13. Kauppatori
 14. Savonlinnan oopperajuhlat
 15. Lordi
 16. Euroviisut La Finlande, douze points.
 17. Nokia
 18. Teknologia
 19. Bioenergia
 20. Saaristo
 21. Innovaatiotoiminta
 22. Metsäteollisuus

KERÄTÄÄN PORUKKA, JOKA OTTAA HALTUUN PIENEN RUUDUN

KÄNNNYKÖIDEN sisältötuotannon puute on vain saamattomuutta meidän tekijöiden puolelta. Kerätään täältä Pressosta tekevien ihmisten porukka, joka lähtee tekemään pieneen ruutuun soveltuva matkaopasta, jota myydään, jokaiselle, joka astuu ulos ketsuppilinjan tai Siljan laivoista, Finniarin ja muiden lentokoneista. Ehkä kauppalehden Presso innostuu ”hostamaan” ja huolehtimaan tekniikasta. Mietitään tällaisen poppoon aikaansaamista 28.2.2007 tapaamisessa Kauppalehdessä.

Mitä mieltä olette? Janne, Kurre, Jaana, Susanna, Irja, hakki47, masa, mediaman, kikka, helanes ja keitä kaikkia teitä onkaan täällä.

INTERNATIONAL BLOGGING EVENT

Pannaan tuulemaan, luodaan verkottunut yhteistuotanto. Jos yhteinen tuotanto lähtee tuottamaan euroja, voimme perustaa pressolaisille matkakassan, jolla rahoitamme bloggaus-mashupeja eri puolilla suloista Suomen-maata. Järjestetään kerran kesässä huipputapahtuma, jossain huippupaikassa, jonka bloggaamme maailman tietouteen. Talvella voisimme järjestää Lappiin kaamosaiheisen tapaamiseen off-season ajankohtaan. Irjan Herkkuja Itä-Uudeltamaalta porukka kutsuu meidät mielellään Itä-Uudellemaalle pikku-pääsiäisen viettoon. Kuulemme siitä tarkemmin muutaman ajan kuluttua.

BINGO!

Syksyllä voisimme järjestää bloggaavan laivaseminaarin, joka matkustaa Tallinaan, Tukholmaan tai Saksaan. Tehdään tästä BINGO.

Lähetä kommentti