keskiviikkona, helmikuuta 07, 2007

Suurkuvanäytöt

Keskustelemme Sähköisen Informaatiojärjestelmän rakentamisesta VT6 varrelle. Kerron, että hanke on ollut työn alla vuodesta 2004. Oma kehitystyömme käynnistyi paljon aikaisemmin. Avainsanoja ovat PAIKALLISPURKIT ja SUURKUVANÄYTÖT sekä paikallinen sisältö.

Ferran kommentoi. ”Mielestäni hanke on mielenkiintoinen”. Katselee esitystä ja haluaa tietää enemmän. ”Miten Cuvia voidaan soveltaa Espanjan olosuhteisiin?” Hän kysyy.

”Olemme tutkineet tätä kenttää pitkään ja näemme tässä madollisuuden laajaan liiketoiminnan kehittämiseen”, kerron hänelle ja näytän yksityiskohtia PowerPointista. ”Ratkaisut ovat geneerisiä ja käytämme standardiohjelmia, käytettävä teknologia on universaalista."

"Paikallispurkit ja suurkuvanäytöt toimivat kehittyneissä maissa ja kehitysmaissa. Eroja syntyy lähinnä ylläpidossa, jos käytettävissä ei ole laajakaistateknologiaa”, kerron hänelle, ”koska silloin joudumme päivittämään visuaalista video- ja kuvatietoa CD-ROMien avulla. Mutta meillä tietojen päivitys käy helposti Internet verkon kautta."

Menemättä yksityiskohtiin, listaan keskeiset vaiheet:

  1. Esiselvitys 2004
  2. Jatkovaihe 2005
  3. Pilottituotannon käynnistymisajankohdaksi suunniteltiin 2006
  4. Ensimmäisen nollasarjan tekoon päästänee 2008

Helsingin kaupunki on ottanut euroviisut agendalleen. Senaatintorilla voi isolta screeniltä seurata viisufinaaleja. Narikkatorille (siis vanhan linja-autoaseman taakse) tulee EuroVillage, jossa viisujen yhteistyöyritykset esittäytyvät. Camp-huumorin vastustajien tulee varoa. Viisuja ei pääse pakoon.

Pohdimme parhaillaan erilaisia tapoja tuotannon liikkeellepanemiseksi. Informaatiojärjestelmän alkutyön impulssit ovat Itä- ja Etelä-Suomesta.

Lähetä kommentti