torstaina, maaliskuuta 08, 2007

Bloggaajien sijoittuminen USA:ssa

Bloggaaminen on tuulipukulaji Amerikassa. Äkkiää ajatellen, jokaisella amerikkalaisilla on blogi. "By October 2006, Technorati.com was tracking more than 55 million blogs."

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta pieni analyysi on kuitenkin paikallaan. Aktiivisimmat bloggaajat löytyvät suurista kaupungeista. Suomeen suhteutettuna, bloggaajat löytyvät Heseasta ja Loviisasta. Toinen noista on tässä mukana vitsi-vitsinä; valitkaa kumpi.

Suurissa kaupallisissa keskuksissa on runsaasti bloggaajia. Luulisi, että landella olisi aikaa bloggaamiseen, mutta ilmeisesti stadilaisilla on enemmän aikaa istua päätteen ääressä.

Suburbs'eissa asuu amerikkalainen keskiluokka - WASP - ja isoissa omakotitaloissa on runsaasti aktiivisia bloggaajia. Eli, jos suunnittelet uutta ruohonleikkuria tai puutarhan hoitoon liittyvää tuotetta, blogin perustaminen saattaa olla paikoillaan.

Maaseudulla bloggaaminen ei luista. Tämä on urbaania puuhastelua. Ehkä maalla on muuta tekemistä: kalastellaan ja uidaan! Niinhän se meni?

The following patterns may be observed:

  1. Bloggers are heavily concentrated in the large cities.
  2. New technology and economic centers or clusters have fostered dense groups of bloggers: San Francisco Bay Area, Seattle, Austin, Houston, San Diego, Atlanta, and Portland
  3. The suburbs and regions surrounding big cities such as Detroit, Washington D.C., San Francisco, Boston, Los Angeles are especially fertile areas for bloggers. In particular, the suburbs of Detroit have formed blogger populations of sizes much larger than their center city.
  4. Borders and coastal areas of the U.S. contain more concentrated numbers of blogers, while rural states, especially across the plains, are home to relatively low densities of bloggers.
Lähetä kommentti