maanantaina, maaliskuuta 26, 2007

Kittilässä kaivoshanke

Kittilässä on tällä hetkellä ennätyshyvä työllisyys, kertoo Lapin Kansa. Vuosituhannen alussa työttömiä työnhakijoita oli Kittilässä 670, kun tämän vuoden tammikuussa heitä oli enää 290. Erityisesti alueella pelätään rakentajapulaa, kun matkailurakentaminen ja Suurikuusikon kultakaivoksen toteuttaminen ovat yhtä aikaa kuumimmillaan.

Tunturi-Lapin seutukuntaan on myös suunniteltu 450 miljoonan edestä rakennushankkeita. Vasaraa mietityttää mistä niihin löydetään työvoima. Rakentajia haetaan nyt ympäri Suomea. Vasaran mukaan ammattilaisia saatetaan joutua hakemaan myös ulkomailta. Suurimmalla työmaalla Agnico-Eaglen Suurikuusikon kultakaivoksella työskentelee tällä hetkellä 220 työntekijää. Heilläkin kärsitään asuntopulasta.

Keskustelimme Kittilän kaivoshankkeesta lentokoneessa savukoskelaisen Jani Hiltusen kanssa matkalla Rovaniemeltä Helsinkiin. En ole kuullut viestejä Janilta. Toimiiko GPRS-yhteys joulupukin tieltä? Soitellaan. Tiedoksesi, että olemme Pääsiäisenä Sotkamossa ja voin kertoa, miten sikäläinen kaivoshanke etenee. Tässä uutinen kaivosalan koulutuksesta Suomessa.

Kaivoksen rakentamisen projektinjohdosta vastaa Ahma-insinöörit Oy. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Antti Kuivalainen kertoo, että työntekijöille on vuokrattu lähikylien loma-asuntoja.
Lähetä kommentti