perjantaina, maaliskuuta 02, 2007

Nopola News

Mediablogi kertoo tapauksesta Nopola News: "Vaikka ei olekaan blogi, kansalaisjournalistinen Nopola News on vuoden 2005 kansalaisjournalistinen tapaus kootessaan jopa viisi prosenttia pienen Kyyjärven kunnan asukkaista verkkolehden sisällöntekijöiksi. Vaikka kansalaisjournalismi on vuoden 2005 aikana lyönyt itsensä läpi varsinkin Yhdysvalloissa, Suomessa ollaan vasta ensiaskelissa."

Kävin katsomassa... mikä on päivän uutinen?

Karstulan Kansalaisopistosta vt. rehtori Ritva Hiltunen ja Virpi Tuominiemi toivat torstai aamuna koneensa Myllylle (Säästötaloon).

Kyyjärven Mediamylläreiden luokkatila loisti hohtavan ylpeänä, saadessaan oppilaita "tuvan täydeltä" 1.3.2007. "Mörffin laki" toteutui välittömästi kurssin alettua, kun käännettiin ilmastointinappulaa, joka on toiminut tähän asti moitteettomasti, nyt se päättikin pysyä kuitenkin mykkänä. No toivottavasti huomiseksi saadaan ilmat virtaamaan.

Koulutus on työvoimapoliittinen koulutus, tietotekniikan peruskurssi. Koulutuksen järjestää Karstulan kansalaisopisto. Vastuukouluttajana toimii datanomi Virpi Tuominiemi.

Opiskelijoita on yhteensä 12, 1 Kivijärveltä, 2 Karstulasta ja loput Kyyjärveltä. Koulutus kestää 2 kuukautta eli huhtikuun loppuun saakka.

Kurssilla on käytössä aivan uudet Karstulan kansalaisopiston kannettavat tietokoneet. Koulutuksen tavoitteena on tietokoneen käyttäjän A-ajokortin suorittaminen, tai osia siitä.

Alustavasti keskusteltiin Ritva Hiltusen kanssa "virta päälle" -tietokonekurssin järjestämisestä lähiaikoina. Koulutus olisi tarkoitus lähteä tietokoneen käytössä aivan alkeista. Opetellaan laittamaan koneeseen virta päälle, koneen sammutus, Internetin käyttöä jne. Koulutuksen tarkemmasta ajankohdasta ja sisällöstä tullaan ilmoittamaan Nopola Newsissä.

Tästä se mylly lähti pyörimään!

Lähetä kommentti