lauantaina, kesäkuuta 16, 2007

Lasmak kommentoi Yritys 2.0 kirjaa

Lasmak Oy on talousammattilaisille palveluja tarjoava yritys. Lasmak on vuosien saatossa muuttunut kirjanpitäjästä kirjoittajaksi, jolla on taloustieto hyppysissä.

Opiskelen kotisivuilta taustoja Lasmakista, yrityksestä, joka uskoo yrittämiseen. ”Yritys on taloudellinen yksikkö ja sen menestystä mitataan kassavirran terveydentilalla. Jos rahat loppuvat, myös toiminta loppuu. Siksi Lasmak uskoo myös kassavirtaan.”

Lasmakin blogissa on käsitelty Yritys 2.0 kirjaa, jonka kirjoittamiseen osallistun. Oma osuuteni Virtuaalisista yrityksistä 1970 – 2010 julkaistaan 13.8.2007.

Näin Lasmakin Lasse Mäkinen kommentoi hankettamme: ”Samalla tavalla kuin Yritys 2.0 -verkkokirja syntyy elävät myös sen kuvaamat yritykset – verkottuneesti. Tämä on uudenlainen tapa harjoittaa yritystoimintaa. Vaikka verkottumisesta on puhuttu jo pitkään ja sitä on toteutettukin, kysymys ei ole pelkästään teknisestä menetelmästä vaan asenteesta tehdä työtä ja elää elämää.

Uuden ajan yritysten toiminta perustuu avoimuuteen ja haastavaan, mutta hedelmälliseen keskusteluun. Niissä vallitsee jakamisen ja luottamuksen kulttuuri.

Tulevaisuuden yritykset käyttävät tehokkaasti hyväkseen internetiä, joka on ennen muuta sosiaalinen media. Se synnyttää innostukseen perustuvan yhteistyön kulttuurin. Vanhat rajat ja tavat häviävät. Maailma ei enää muodostu maista ja tuotanto tehtaista.”

En tunne kustannusalaa, joten osana kirjaprojektia saan oppia myös tästä alasta. Paperisen kirjan julkaisemisesta emme vielä ole tehneet päätöstä. Ensin katsotaan, millainen kiinnostus kohdistuu verkkojulkaisuun.

Luomisprosessi voi jo nyt luonnehtia mielenkiintoiseksi, koska tätä hanketta toteuttavat monet toimijat. Emme tunne toisiamme entuudestaan, mutta yhteisön kirjoitusalustalla esiintyvät henkilöt ovat jo käyneet tutuiksi. Meitä on monen ikäisiä.

Kokemusta ja osaamista on monilta eri aloilta. On käytännön väkeä ja akateemista teoriaosaamista. Lopputulosta ei vielä voi ennustaa. Oman osuuden linjauksia olen hahmotellut blogeissa ja kirjan yhteisessä järjestelmässä. Avoimuus ja yhteistyö auttavat luomisprosessia.

Tämä tuntuu kuin työskentelisi Pizzeriassa, jossa asiakkaat voivat seurata kaikkia työvaiheita. Senkö takia Pizzeriat ja pikaruokalat ovat niin suosittuja. Lounaan aikana on mukava seurata muiden työntekoa. Samasta syystä rakennustyömaat ovat aina kiinnostaneet. Keskeneräisyys ei haittaa.THER RISE OF THE PROSUMER

"The word is a combination of producer and consumer that perfectly describe the millions of participants in the Web 2.0 revolution. It’s not a new word, but it’s a word that will become the norm in the coming years. It’s already being used by companies such as Sony to describe users of video cameras." Writes Duncan Riley in TechCrunch.

Lähetä kommentti