sunnuntaina, lokakuuta 07, 2007

Digitalouden tulevaisuuden - MindTrek

Digitalouden tulevaisus - MindTrek: "Avoimen sisällön haasteina laatu ja luotettavuus Heikkona signaalina nousee esille mm. sosiaalisen median kritiikki ja siihen liittyvät haasteet.

Kyseessä on selvästi vallitsevasta valtavirta-ajattelusta poikkeava näkemys tyyliin ”avoin sisältö on paskaa”. Epäilijät nostavat esille avoimen sisällön kriittisiä kipukohtia – informaation luotettavuuden ja sisällön laadun.

Helge heittäytyy kyselytautiseksi:
  1. onko avoin roskaa?
  2. miten voimakasta tuo kritiikki on?
  3. ovatko Speden elokuvat roskaa?
  4. onko palattava korkeakulttuuriin?
  5. oliko rillumarei aikoinaan roskaa?
  6. punkin kritiikki
  7. videoiden kritiikki
  8. kotiäidin kritiikki
  9. kenellä on kyky tuottaa merkittävää sisältöä?
  10. kuka valitsee sertifioidut laatutuottajat?

Heikkoina signaaleina esiin tulleet epäilykset vahvistavat näkemystä, jonka mukaan perinteinen media pärjää laadulla ja luotettavuudella ja näiden varaan rakentuvalla brändillä. Nopeudessa ja erilaisissa yhteisöllisissä käyttötavoissa uudet käyttäjälähtöiset sovellukset ovat usein perinteisiä välineitä vahvempia.

Toisaalta avoimeenkin sisältöön perustuva palvelu voi olla enemmän tai vähemmän luotettava, ja se voi rakentaa vahvemman tai heikomman brändin. Yhteisöllisyys ja pelillisyys voivat levitä uusille alueille.

Toisena heikkona signaalina tutkimuksessa nousee pelien merkitys. Nousevatko pelit ja pelillisyys keskiöön tulevaisuuden digimaailmassa ja jos nousevat, niin miten? Integroituvatko ne entistä vahvemmin osaksi uutta sisältö- ja palvelumaailmaa?"
Lähetä kommentti