perjantaina, lokakuuta 26, 2007

Kansainvälisen blogin aiheita

Palaan tähän aiheeseen ensi viikon aikana. Teemoja voisivat olla:

1. Pohjoismaat: talous, elämäntyylit, tavat, tottumukset, ruoka, human interest
2. Design & Craft (Suomi ja Skandinaavia)
3. Paikallisuus: Kaivopuisto, Loviisa, Lappi, Saimaa, Luonto, Norppa, Kaamos...
4. Matkailu, mihin omatoimimatkailija lähtisi (globaalit asiakkaat)
5. Uutiskynnyksen ylittävä teknologia
6. Sauna, terva...ja miksei viinakin
7. Suomalainen elämänmuoto
8. Oudot elämää piristävät jutut (akankannoista alkaen)
9. Hyvinvointivaltio, koulutus, innovaatiokehdot, idealehdot

Kyseessä on amerikkalainen globaali kanava. Palataan asiaan. Mietimme maailmanlaajuisen organisaation rakentamista. Etsimme 100 - 200 kirjoittajaa maailman eri kolkista. Yllättävintä minulle oli "paikallisuuden" nostaminen "globaalin" yläpuolelle.

Moikka
Helge


Presso loppuu - loppuuko myös blogaaminen?

Aamun huonoja uutisia on Kauppalehti Presson lopettaminen. Alma Median johdon kvartaaliajattelu murskasi taas yhden erilaisen mediaratkaisun.

Näistä median rakennemuutoksista on keskusteltu jo aikaisemminkin täällä mm.

http://janne.blogit.kauppalehti.fi/2007/02/26/kauppalehden-uusi-organisaatio/ (kommentit myös!)

On todella surullista katsoa, kuinka puolustustaistelun kautta kuivatetaan koko Kauppalehti pois…

Onkohan Almassa kukaan ajatellut sitä, miten Taloussanomat uudistuu ja miksi meillä on Uusi Suomi?

Näin blogitasolla pitää tietenkin myös huolestua. Loppuuko blogaaminen tähän? Olemmeko kantaneet liian vähän lukijoita ja mainossenttejä Alman kassaan? Noin niinkuin laskennallisesti, talousmatemaattisesti ja kvartaalitasolla? Onko blogaajilla yt-neuvottelut vai pitääkö jo suoraan siirtyä muille alustoille?

Tsemppiä kaikille Yt:ssä mukana oleville…Vika ei todellakaan ole teidän!

8 kommenttia

 • 1
  Helge V. Keitel kommentoi:

  Luin talvella, että transitio vanhasta paperimediasta kannattavaan digitaaliseen vie viitisen vuotta. Presso ehkä edusti välimaastoa, joka rakennettiin joutomaalle, mutta blogit lienevät osa lehden tekemisen virtuaalisointia, josta varmuudella ei kannata erkaantua.

  En tiedä tilastoista. Ehkä KL:n sietäisi jakaa (share) enemmän tietoa meille digitaaliduunarareille. Ehkä olemme vielä ulkopuolisia (autres), joita ei haluta mukaan KL tekemisen ytimeen.

  En kirjoita tätä kerjätäkseni huomiota bloggaajille, mutta ajattelen, että viisas digilehti pitäisi hyvää huolta kansalaisjournalisteistaan.

  Meillä ei vielä ole tällaista kulttuuria. Olot eivät ole kummempia kilpailevissa leireissä. Tässä olisi kaukonäköisen liikkeenjohdolle idea: pitäkää huolta ilmaisista sisällön tuottajista!

 • 2
  Janne Saarikko kommentoi:

  Helge,

  Olen samoilla linjoilla kanssasi, Share tekisi meistä vähemmän Autres. Ja se ei ole huomion kerjäämistä vaan realistinen huomio tulevaisuudesta…

  Muista leireistä…vaihtoehtona on ilmeisesti TalSan Omasana, Uusi Suomi kun ei avaudu kuin moderoitaville kommenteille…:( Vai onko jotain muuta? Vai tarjoaisiko joku meille sellaisen alustan?

  Hmmm….

 • 3
  impasto kommentoi:

  Bloggaaminen ja sähköiset sisällöt tästä vasta lisääntyvät. ‘’Paperi'’ on ilmaista ja painaminen halpaa.

 • 4
  helanes kommentoi:

  Täällähän me Kauppalehdessä jatkamme jos jatkamme. Mutta Presso olisi ollut omiaan nettilehdeksi Uuden Suomen tapaan, mutta ei ehkä uutis- vaan aikakauslehtipainotteisena kokeiluna. Uraauurtavana. Presso ja Optio olisivat voineet yrittää yhteisvoimin.

 • 5
  teuvo! kommentoi:

  Itku tulee. Presso on ollut 25-40 vuotiaille urbaaneille ihmisille selkeä vaihtoehto. Ajatteleva, haastava ja samalla kepeä. Loistava lauantaiaamun aloitus.

  Lehdessä “oli” pielessä liiallinen pk-keskeisyys, mutta tämä taisi olla resurssikysymys?!?! Onko Suomi sittenkin liian pieni markkina-alue´?!?!

 • 6
  Helge V. Keitel kommentoi:

  Janne, ei Suomessa ole. Siksi kehitän omia kanavia. Näen mahdollisuuksia kansianvälisessä business bloggaamisessa. Nykyiset kotimaiset toimijat ovat melko samankaltaisia (teknisiä vivahde-eroja on). Uusi Suomi on uusin, mutta en pidä sen linjaa kiinnostavan. Tuntuu Dallapelta. Omissa kuvioissani saatan tarvita kirjoittajia tulevaisuudessa. Julkistan uusia juttuja ensi vuoden alussa. Kirjoittaisitko englanniksi?

 • 7
  rock-ola kommentoi:

  Lukijana en tunne menettäväni mitään korvaamatonta. Minä näin Presson lähinnä väkisin väännettynä, pinnallisena, mukamas nuorekkaana lehtenä. Sen ulkoinen olemus ei innostanut lukemaan. Viikoittain hämmästelin kenelle tämä lehti on suunnattu. Yritin lukea säännöllisesti, mutta se ei sytyttänyt.

  Toisaalta, väliäkö sillä mitä mieltä minä olen. En vaivaudu katsomaan suosituimpia tv-ohjelmiakaan.

 • 8
  Janne Saarikko kommentoi:

  Helanes,

  Muistathan, tämä oli vielä jokin aika sitten “Presson Blogit”-palvelu…? Ja jos Presso lopetetaan kannattamattomana, miksei Blogeja voisi lopettaa taloudellisista syistä?

  Helge,

  Kyllä kirjoittaisin. Ja kirjoitankin jo, en vaan business-aiheista blogia.

Lähetä kommentti