keskiviikkona, lokakuuta 17, 2007

Nokia yli 40 % markkinaosuuteen?

Nokialta odotetaan taas ennätysmyyntiä [Taloussanomat]

17.10. 06:25 Useat analyytikot ennakoivat Nokian myyneen kolmannella vuosineljänneksellä yli 100 miljoonaa matkapuhelinta.

Nokia ei ole koskaan aikaisemmin heinä–syyskuussa ylittänyt sadan miljoonan rajapyykkiä. Viime vuonna Nokia myi kolmannella vuosineljänneksellä 89 miljoonaa kännykkää.

Nokia on todennäköisesti vallannut lisää markkinoita tärkeillä Aasian markkinoilla.

Uudesta leveämmästä tuotevalikoimasta erityisesti keskihintaiset mallit ovat luultavasti olleet kysytympiä kuin aikaisemmin.

Aasian hurjaa vauhtia kasvavat matkapuhelinmarkkinat ovat erittäin tärkeitä myös kalleimpia N-sarjan älypuhelima valmistavalle Multimedia-toimialalle.ubiq said:

ubiq
Joukkoälyä: Intel kaipaa apua seuraavan Googlen tunnistamisessa: CoolSW, 'cool software'. http://coolsw.intel.com/ Pitäisikö auttaa? :-)3 comments so far

  • mokka

    Hyvä kysymys tulevaisuudessa on mitä ja miksi "autamme", eli osallistumme. Eli jos hyväksytään olettamus siitä, että osallistumisen kynnys laskee, miten se vaikuttaa osallistumiseemme?


  • jahapaula

    Tähän liittyen toimittajakaveri totesi, että Facebookista on tullut lehdistölle uusi Google: sen ryhmien kokoa käytetään samanlaisena argumenttina kuin googlehittejä jokunen vuosi sitten.


  • visualradio

    Nokia voi hyvällä syyllä olla seuraava Google. Perustelen sitä sillä, että Nokia on globaali laitetoimittaja, joka on oivaltanut Kiinan, Intian, Kaakkois-Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan väkirikkaat maat. Apple on hypetyksen kunkku Amerikassa, mutta ystäväni Bangladeshista totesi eilen, ettei iPhone voi menestyä Aasiassa, kun sitä ei kerta kaikkiaan saa (yksinkertainen tosiasia). Google on kova sana globaalisti, myönnetään, mutta Nokian Naviteq sopii kuin naula päähän mobiililaitteisiin ja www.ovi.com tulee menestymään väkirikkailla alueilla. Intialaiset rakentavat omia Web 2.0 palveluja. Nokia on siellä, missä on populaatiota. Amerikkalaiset elävät omassa silikonilaaksossaan, suomalaiset etenevät hitaasti ja varmasti maailman turuilla ja toreilla. Nokia ei ole huono veikkaus, koska sillä on myös rahaa millä mällätä. Uudet tuoreet johtajat tekevät rohkeita siirtoja. Olen usein pitänyt Nokiaa hiukan vanhoillisen ja sulkeutuneena. Applen melutaso on aivan toista luokkaa. Googlekin on taitava medioissa. Facebook on tämän kesän lellikki, mutta Nokia etenee puskutraktorin tavoin maailman markkinaviidakoissa. Nostan hattua!

Lähetä kommentti