torstaina, joulukuuta 20, 2007

Blogien opetuskäyttö: Kysyttiin, mihin suuntaan tvt-opetuskäyttö

Anne Rongas kirjoittaa blogissaan sosiaalisen webin välineistä, omista ja vieraista, riskeistä ja käytettävyydestä.

Blogien opetuskäyttö: Kysyttiin, mihin suuntaan tvt-opetuskäyttö: "Osa sosiaalisen webin välineistä on asennettavissa omalle palvelimelle, mutta en näe suurta syytä olla luottamatta verkon palveluihin. Kokemukseni ovat hyviä. Google on suuryritys. Sen tuotteiden käytettävyys on loistava. Voihan olla, että Nokia lopettaa toimintansa, eikä sen puhelimiin enää saa varaosia. Samoin voi olla mahdollista, että Google lopettaa toimintansa, eikä sen palveluita ole enää saatavilla. On myös mahdollista, että kaupungin serveri tuhoutuu tulipalossa tai vesivahingon vuoksi. Mikään ei pysy varmasti paikoillaan. Valitettavasti. Tai onneksi.

Helge: Käyttöliittymien helppous on sitä tärkeämpää, mitä hajanaisempaa verkostoa ja erilaista osaamista porukalla on. Omissa harrastuksissaan molemmat toteutuvat täysimääräisinä.

Palveluita ja käyttöliittymiä tärkeämpiä ovat joka tapauksessa toiminta ja sisältö. Avoimista verkkopalveluista sisällön saa vaivattomasti itselleen talteen. Opettajiakin tämä asia kiinnostaa, sillä he eivät tee välttämättä koko työikäänsä töitä samalla työnantajalla. Monista oppimisympäristöistä itse tuotettujen sisältöjen mukaan kopioiminen koulua vaihdettaessa on erittäin hankalaa. Samoin käy oppijalle. Oppilaitoksen vaihtaminen vie mennessään pääsyn oppimisympäristöön ja sinne kertyneisiin sisältöihin, joista saattaisi olla apua seuraavalla opintojen askelmalla (tässä hätiin tulevat PLE = Perosnal Learning Environment)."

Helge: Anne on oikeassa, toiminta ja sisältö on kingi.Lähetä kommentti