lauantaina, joulukuuta 01, 2007

Ideapark Kotkaan valtatie 7 varrelle venäläisten ja kymenlaaksolaisten tarpeisiin

Idepark Kotkaan kymenlaaksolaisten ja venäläisten tarpisiin

digitalvillages 1.12.2007 klo 12:15

Radiossa kerrottiin äsken, että Toivo Sukari suunnittelee Ideaparkin perustamista Kotkaan. Kiikarissa ovat rajan toisella puolella asuvat karjalaiset, venäläiset, viipurilaiset ja Pietarista tulevat auto- ja ostosmatkailijat.

Jumalniemen kauppakeskus laajenee ensin etelään Yhtenä tarjokkaan alueelle on “mini-Ideapark” Jumalniemen kauppakeskus laajenee jo lähitulevaisuudessa etelään. Alueelle on tulossa mittavasti uusia liikkeitä. Keskus sijaitse valtatie seiskan varrella. Vaalimaan kautta Venäjälle ja / tai Venääjältä matkaavat ajavat seiskaa pitkin. Pahimmillaan rekkajonot ulottuvat Karhulaan (joka kuulu Kotkaan).

Kotka lähetti kesällä alueelle sijoittamisesta kiinnostuneille yrityksille tarjouskyselyn. Yhtenä vastaajana oli Maskusta menestykseen noussut liikemies Toivo Sukari.

Muun muassa Toivo Sukari on kysynyt, voiko hän tehdä Kotkaan “mini-Ideaparkin”. Sukari synnytti Lempäälään, noin 15 kilometriä Tampereelta etelään valtavan liikekeskuksen.

Siinä on tilaa noin 100 000 neliömetriä ja noin 150 liikettä ja myymälää. Ravintoloita ja kahviloitakin on parisenkymmentä. Kaikki saman katon alla.

Jumalniemessäkään kyse ei olisi ihan mistään “ministä”. Rakennusoikeutta on liki puolet Ideaparkista, noin 45 000 neliömetriä.

Sukarin ja omistamiensa huonekaluliikkeiden Maskun ja Suomi-Soffan ohella kiinnostuksensa aluetta kohtaan ovat jo esittäneet suuryrityksistä ainakin rakennusliike NCC sekä mittavasti tilaa myymälöilleen vaativat rautakauppaketju Bauhaus ja puutarha-alan Plantagen.

Nykyisellään Jumalniemessä (Karhula) toimivat muun muassa Anttila useine yrittäjineen, Asko, Citymarket liikkeineen, Gigantti, Expert Karhunpesä, Isku, Koti-Idea, K-Rauta, Onninen, Sotka ja Vepsäläinen.

Lähetä kommentti