keskiviikkona, joulukuuta 19, 2007

Kari Haakana Hesari-tapaamisesta

Kari Haakana: "joulukuu 13, 2007 | Hajahuomioita sisimmästä piiristä.

Siinä minä olin, Sanomatalon yhdeksännessä kerroksessa, hallituksen huoneessa. Yllättäen seinillä ei ollutkaan odottamiani Illuminati-symboleja. Voi tietenkin olla, että ne tuodaan näkysälle vain oikeissa kokouksissa.

Helge: Perinteinen media tekee tuttavuutta bloggajien ja sosiaalisen median toimijoiden kanssa. Löysin Kari Haakanan blogin MariKoon pikkujoulu Marinaadin kautta.

Eilinen oli vähän sellainen vapaamuotoisempi. Koollekutsujana oli HS.fi ja paikalle oli saapunut tuollainen vajaat 20 bloggaajaa. Olin itsekseni ja muutaman bloggaajan kanssa yrittänyt arvuutella agendaa, mutta ei sellaista oikeastaan ollut.

Tai siis oli tietysti. Homman nimi on se, että HS.fi:ssä on älytty bloggaajien olevan sidosryhmä. Ja sidosryhmään kannataa rakentaa suhteita.

Helge: Sidosryhmään rakennetaan suhteita. Bloggaajat pääsevät piireihin. Aika on kypsä. Kommentoin eilen ruotsalaisen kirjailijan ajatuksia virtuaalisesta yhteiskunnasta. Bengt Wahlström lataa uusimmassa kirjassaan ”Guide till det virituella samhället”, että virtuaalinen todellisuus on uusi vallankäytön areena.

Eilen niitä rakennettiin päätoimittajan ja Perässähiihtäjän puheenvuoroilla bloggaamisesta, kehityspäällikön esityksellä blogihakukoneesta ja Samikin puheella Blogilista.fi:n tulevaisuudesta. MariKoo sanoi jotain myös."

Virtuaalinen yhteiskunta vie voiton

Ruotsalainen kirjailija Bengt Wahlström lataa uusimmassa kirjassaan ”Guide till det virituella samhället”, että virtuaalinen todellisuus on uusi vallankäytön areena.

  • Valtapeli todellisen ja virtuaalisen välillä jatkuu
  • Voittajasta ei vielä ole tietoa
  • Suuri osa yhteiskunnan toiminnoista siirtyy virtuaaliseen ja verkkoon

Verkkoon eivät ole siirtymässä pelkästään yritystoiminnan ja politiikan toimialoja. Kansainvälinen yhteistyö kehittyy verkostoissa. Tulemme näkemään sotilaallisia operaatioita. Esimerkkinä Wahlström mainitsee Eestiin kohdistuneet cyber-hyökkäykset.

Virtuaalisella yhteiskunnalla on neljä valta-areenaa, jotka vaikuttavat lähes kaikkeen yhteiskunnassamme:

  1. Blogiavaruus
  2. Sosiaaliset verkostot ja sosiaaliset mediat
  3. Virtuaaliset roolipelit ja datapelit
  4. Kollaboratiiviset järjestelmät (yhteistyöjärjestelmät)

Liikkuminen näillä alueilla edellyttää, että toimijalla on virtuaalinen ”alter ego”. Kymmenen vuoden kuluttua meillä kaikilla on ”avatar”, joka liikkuu ja on vuorovaikutuksessa virtuaalisessa maailmassa.Lähetä kommentti