perjantaina, tammikuuta 18, 2008

Berliinistä päivää: Pahat, pahat suomalaiset

Berliinistä päivää: Pahat, pahat suomalaiset: "Yleensä suomalainen saa paistatella Saksassa Pisa-mallioppilaana. Nyt suomalaiset ovat pahoja pahoja riistoporvareita, ja minä olen osittain vastuussa pahan pahan suomalaisjättiläisen teoista ihan vain siksi, että olen suomalainen. Kyse on tietenkin siitä, että Nokia päätti yhtäkkiä yllättäen sulkea Bochumin tehtaansa, mikä merkitsee tuhansien työpaikkojen menetystä. Työttömyyteen tuomitut itkevät ja haukkuvat suurtyönantajaa kuvissa ja nauhoilla. Paikallispoliitikot ovat suuna päänä vaatimassa Nokiaa vastuuseen. Suomalaisjättiä, joka käytti Bochumin tehtaaseen erilaisia tuki- ja kehittämisrahoja, vain viedäkseen tuotannon vähän ajan päästä Romaniaan.

Ja miten asia minuun liittyy? Siten, että kansainvälisessä seurassa olen henkilökohtaisessa vastuussa suomalaisyritysten noususta ja tuhosta, Kimi Räikkösen menestyksestä sekä skandinaavisen designin nykytilasta. Vasemmalla kädellä pitäisi hallita myös vähän Ikean mallistoa, sillä onhan sekin nyt melkein suomalainen.

Toki Berliiniin kuuluu muutakin kuin Nokiaa. Tänään muun muassa julkistettiin käänteentekevä tutkimus, jonka mukaan rikkaiden kaupunginosien ihmiset elävät Berliinissä pisimpään."
Lähetä kommentti