maanantaina, tammikuuta 07, 2008

Tietoviikko: Gates uskoo kosketuksen voimaan

Tietoviikko: Gates uskoo kosketuksen voimaan: "Microsoftin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Bill Gates uskoo luonnollisten käyttöliittymien, kuten puheen ja kosketuksen, nousevan hallitsevaan asemaan kulutuselektroniikassa seuraavan vuosikymmenen aikana.

Helge: Näin viime yönä unta tilanteesta, jossa iso porukka piti julkisessa tilassa (lounasravintola) kännykkäkokousta. Henkilöt haastattelivat toisiaan kännykkäpuhelimilla ja esittivät tietoja uudesta bioenergiaratkaisusta. Tilanne näytti unessa hyvin aidolta ja toimivalta. Toimijat olivat tuiki tavallisia liikemiehiä, jotka kuvasivat toistensa kommentteja. Pitkältä tuntunut episodi eteni hyvin sulavasti ja vastapuolen kommentit näkyivät samanaikaisesti, mutta en tiedä, miten ryhmän viestit linkittyivät.

CES-kulutuselektroniikkamessuilla viimeistä kertaa nykyroolissaan esiintynyt Gates arvioi, että iPhonen ja Nintendo Wiin kaltaiset laitteet ovat vasta alkusoittoa uudentyyppisten käyttöliittymien läpimurrossa. 'Seuraava suuri yllätys ihmisille on se, kuinka luonnolliset käyttöliittymät leviävät kaikkialle', hän totesi uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Messuesitelmässään Gates korosti myös laitteiden integraatiota ja tietotekniikan tuloa osaksi jokapäiväistä elämää televisioiden ja matkapuhelimien kautta. 'Kaikki yhdistyy ja sitä pidetään itsestään selvänä. Käyttäjien ei tarvitse enää olla siltana eri laitteiden välillä ja muistaa, mitä mistäkin löytyy.'"
Lähetä kommentti