maanantaina, maaliskuuta 03, 2008

BarCamp wiki / BarCampHelsinki suomeksi

BarCamp wiki / BarCampHelsinki suomeksi: "Mikä on BarCamp? BarCamp on avoin ja avoimesti järjestettävä tilaisuus, jonka tarkoituksena on kokoontua yhteen ja vaihtaa ajatuksia ja tietoa erilaisista asioista ja näkökulmista. Tapahtuman tekevät osallistujat: kuka tahansa voi vetää keskustelun tai luoda esityksen haluamastaan aiheesta.

Vaikka asiaa puhutaan, niin ryppyotsaisuus on silti BarCampista kaukana. Yksi päämääristä on tietysti se, että osallistujilla on kivaa. Osallistujilta ei peritä maksua, mutta tilaisuudelle on yleensä sponsoreita, jotka tarjoavat esimerkiksi tilan.

BarCamp -tilaisuuksia on järjestetty lukuisia ympäri maailmaa. BarCampin idea on lähtöisin Foo Campista, O'Reilly Median vuosittaisesta tapahtumasta. Ensimmäinen BarCamp järjestettiin Kaliforniassa vuonna 2005. Missä, milloin ja kuka?

Suomen ensimmäinen BarCamp järjestetään lauantaina 10. toukokuuta 2008 Helsingin keskustassa. Tapahtuma kestää useita tunteja ja rakentuu siis osallistujien innon mukaan.

Kuten BarCampeissa on tapana, kyseessä on innokkaiden ihmisten halusta järjestää kyseinen tapahtuma. Moni on kuullut jotakin ulkomaiden BarCampeista, ja tapahtuma ja sen muoto ovat kiinnostavat niin paljon, että onhan sitä kokeiltava Suomessakin. Tällä kertaa BarCampin ideointi lähti käyntiin Jaikussa.

http://barcamp.pbwiki.com/BarCampHelsinki+suomeksi
Lähetä kommentti