maanantaina, maaliskuuta 17, 2008

Kaleva.plus.oulu: Ukkola ihmettelee kollegojensa tietämättömyyttä

Kaleva.plus.oulu: Ukkola ihmettelee kollegojensa tietämättömyyttä: "Ukkola ihmettelee kollegojensa tietämättömyyttä. Oululainen kansanedustaja Tuulikki Ukkola (kok.) muistuttaa sunnuntaina
ukkola.net/ blogissaan kansanedustajia sananvapauden ja lähdesuojan merkityksestä. Hän ihmettelee sitä, että monilta kansanedustajilta puuttuu ymmärrys länsimaisen demokratian keskeisistä asioista."

Helge: Meillä käydään toista taistoa, joka käsittelee ministereiden yksityisyyden suojaa.

Ukkola muistuttaa, että lähdesuoja on sananvapauden ja demokratian elinehto. 'Olin lentää selälleni, kun huomasin, etteivät kaikki kansanedustajat edes tiedä, mitä toimittajan lähdesuoja tarkoittaa', hän kirjoittaa.

Ukkolan mukaan 'kalapuikkomiehet' eivät tule saaman selville, kuka heidän käytöksestään kertoi toimittajalle. Sen takaa lähdesuoja.

Helge: Lehdistön ja tiedotusvälineiden sananvapaus kapenee vinhasti, jos kirjoitusten kohteet pääsevät kurmoottamaan anonyymejä lähteitä.

Ukkolan mukaan eduskunnassa toimittajia syyllistetään, haukutaan ja halveksitaan. Hän viittaa kansanedustaja Pekka Vilkunan (kesk.) mielipidekirjoitukseen Ilta-Sanomissa, jossa tämä epäilee, että toimittajat tahallaan kaivavat esiin aiheita, joilla voisi loukata tai häpäistä valtiomahtia.

'Olen onnettomassa välikädessä. Olen toimittaja henkeen ja vereen. Sananvapauden puolesta menen vaikka linnaan, jos sikseen tulee. Mutta olen myös poliitikko ja ymmärrän kollegoja', Ukkola toteaa.

Ratkaisuksi hän esittää kansanedustajille koulutusta..."

Helge: Oppi ei ojaan kaada.
Lähetä kommentti