maanantaina, maaliskuuta 31, 2008

Ovatko uutiset loppuneet?

digitalvillages 31.3.2008 klo 20:21

Taloudessa tuijotetaan ylös ja alas heiluvia käppyröitä. Jotkut yrittävät edelleen analysoidaan käppyröiden käyttäytymistä.

Suomalaisessa politiikassa on vain yksi suuri uutisen aihe. Kaksisataa tekstaria erotiikkatanssijalle on valtakunnan korkein ulkopoliittinen saavutus. "Make Love not War!", opetettiin kuuskytluvulla.

Ike tekee parhaansa, mutta kansa huutaa Karjalaista takaisin.

Applen iPhone oli suuri uutinen vuonna 2007. Milloin kuulit uudesta tuotteista, joka olisi säväyttänyt? Facebook, Twitter, Jaiku?

TietoEnator pannaan kohta lihoiksi. Kuka kertoo, mitä ovat TE:n tuotteet? Äkkiseltään luuslisi, että talo on täynnä koodareita, jotka räätälöivät järjestelmiä pohjoismaalaisille. Häh? Mihin unohtui globaalitalous. Kuka tarvitsee pohjoismaisia alustoja?

Sampo Pankki opettaa meille Danske Bankin projektinhallintaa. Mitä uutta? Rahat, joko ovat tilillä tai sitten ei. So what? Olisivathan ne kuluneet joka tapauksessa. En ole muuten tarkistanut saldoa.

Kemijärven sellua ei tule, mutta saimme uuden massaliikkeen. Politiikan teko muuttuu myös tällä rintamalla. - Palkatkaa Tukiainen puoluesihteeriksi. Politiikka kaipaa suurempia kaula-aukkoja. Vihreitten roiskeläppäkausi on ohi.

Amerikan pressakisa on lässähtänyt. Yksi lupaa "muutosta", toinen hokee "kokemusta" ja kolmas on karannut "vanhainkodista". Uskokaa tai älkää kahdenkymmenen vuoden päästä Ile tulee jälleen ja lupaa pitää näppinsä erossa "alapään jutuista".

YLE:n digimuutos on onneksi unohdettu. Meillä tyystin, täysin, kokonaan, koska telkkari on vain Sotkamossa, joten "tekstitysongelmat" eivät meitä haittaa.

Nokian vesistä ei tehokloorauksen jälkeen löydy mikrobin mikrobia. Nokialaisilla on kohta valtakunnan valkoisimmat hampaat: ei plakin plakkia ja reikiä nolla.

Maassa kaikki hyvin, mitään ei tapahdu. Viimeinen sammuttakoot valot!

Lähetä kommentti