torstaina, maaliskuuta 13, 2008

Yritys 2.0 Liiketoimintaa verkossa

Hyvän blogin tunnistaa seuraavista piirteistä:

  • Oman äänen käyttö. Bloggaaja on löytänyt itselleen ominaisen tavan viestiä ja ilmaista asioita.

  • Puhuminen samalta tasolta lukijoiden kanssa. Bloggaajan katsantokulma ei voi nousta kovin paljoa lukijoita korkeammalle. Tällöin murtuu tunne siitä, että bloggaaja on ”yksi meistä”.

  • Linkittyminen muihin blogeihin ja verkkoon. Blogi kytkeytyy luontevalla tavalla ympäröivään maailmaan, esimerkiksi viittaamalla muihin blogikirjoituksiin, lehtien artikkeleihin tai vaikkapa Wikipediaan.

  • Kommentoinnin salliminen. Ilman kommentointia blogi on yksisuuntainen kanava ja sen ympärille ei synny samanlaista yhteisöä kuin paljon kommentteja kerääville blogeille. Monesti kommentointi tuottaa lisää sisältöä ja siksi myös arvoa alkuperäiseen artikkeliin. Artikkeleissa pitää olla riittävästi terää ja niiden on oltava muodoltaan avoimia, jotta kommentteja syntyisi.
Luovat prosessit ovat kummallisia. Lupauduin yhdeksi Yritys 2.0 kirjoittajaksi, mutta viime syksynä ajauduin niin tiiviiseen ja paksuseinäiseen työputkeen, että olen päässyt viimeistelemään omaa osuuttani vasta tämän vuoden puolella ja vieläkin editointia ja tiivistämistä on haitannut satunnaiset duuniburstit.

Tänään kelasin läpi koko kirjoituksen ja laitan osuuteni Wikiin kommentointia ja korjausta varten huomisen aikana. Toni tekee sitten aikoinaan julkaisupäätöksen.
Lähetä kommentti