perjantaina, huhtikuuta 18, 2008

Mistä maailmalla puhutaan?

Otan tänään vauhtia Jaikusta kirjoitukseeni. Teemu Leinonen, seminaari A, huone 22-24: Sosiaalinen media Piilaaksossa.

Ville Venalainen rapoaa tilaisuudesta: Mistä Piilaaksossa puhutaan: Sosiaalinen media, wikit, blogi, Second Life, Facebook, avoimet sisällöt, koulutusjärjestelmän kriisi, ympäristö jne. Samat teemat kuin meillä suomessa. Ajattelussa lähestytään koko ajan globaalia. Asiat tehdään koko ajan koko maailmalle. Miksi me palvellaan vain suomalaisia jos toimimme globaalissa verkossa?



visualradio

Kysyt @villevenalainen, "Miksi me palvellaan vain suomalaisia jos toimimme globaalissa verkossa?"

Verkko on avoin. Kaikki riippuu siitä, millaisiin porukoihin kytkeydymme. Valinnan varaa on, välineet on, tulos riippuu valinnoista ja toiminnasta.

Ehkä kulttuuriset siteet ja jossain määrin kieli rajoittaa. Twitterissä näen, että anglosaksisten ryhmien muodostumisessa on samoja piirteitä kuin näissä meidän kansallisissa verkoissa. Samat naamat (Facebook, Twitter) vaeltavat sovelluksesta ja seminaarista toiseen.

Opetus ja media ovat yllättävän vahvasti esillä Suomessa. USA:ssa kaiken takana on bisnes, joka on puettu sosiaalisen median kaapuun. Meillä valtaosa bisneksestä on sosiaalisen mediakuilun toisella puolella. Kännyköitä myydään sähköpostien vastaanottamiseen. Jaikuja on edelleen kummajainen, joka kuluttaa aikaansa "väärien juttujen parissa" (minä ja muutama muu).

Ei kommentteja: