lauantaina, huhtikuuta 12, 2008

Verkkokaupan perustaminen | Ideacafe

Verkkokaupan perustaminen | Ideacafe: "Ohjelmiston valitseminen | Ensimmäiset tärkeät päätökset on tehtävä jo suunnitteluvaiheessa. Tärkeimpien joukossa on verkkokaupan takana pyörivän ohjelmiston valitseminen. Verkkokauppaohjelmistoja on markkinoilla varsin paljon ja suurin osa niistä sisältää kaiken tarpeellisen, mutta silti huolellinen pohdinta asian tiimoilta ei ole hukkaan heitettyä aikaa.

Yksi asia mihin kannattaa kiinnittää huomiota, on verkkokaupan oletusulkoasu, koska ulkoasun kustomoinnissa säästetään paljon aikaa mikäli ohjelmiston tuottama koodi ja ulkoasun rakenne menettelee jo valmiiksi. Ei tarvitse varmaankaan edes mainita, että aika on rahaa tässäkin tapauksessa, joten satasen säästö ohjelmiston ostamisessa ei aina ole järkevää.
Verkkokaupan hakukoneoptimointi

Toinen huomioimisen arvoinen asia on nettikaupan hakukoneoptimointi. Moni ohjelmisto mainostaa olevansa jo valmiiksi hakukoneoptimoitu ja näin varmastikin on. Kuitenkin verkkokaupan hakukoneoptimointi on varsin suhteellinen käsite, sillä hakukoneoptimointia on monen tasoista, eikä asiasta voi puhua pelkästään on/off -tasolla. Hakukoneet arvostavat siistiä koodia, loogisia otsikoita ja hyvää rakennetta, mutta suurin osa hakukoneoptimoinnista on kuitenkin käyttäjän eikä ohjelmiston toiminnasta kiinni."
Lähetä kommentti