keskiviikkona, toukokuuta 07, 2008

Uudenlainen arkkitehti- ja designtoimisto

"Future Systems on arkkitehti- ja designtoimisto, joka on tuottanut aivan omanlaisiansa töitä", kertoi Amand Levete, Architect and Partner, Future Systems Ltd. Idea 2006 päivilä.

Arkkitehti Amanda Levete oli yksi pääesiintyjistä. Se, että hän joutui tämän blogipostin aiheeksi, johtui eräästä hakemuksesta, jonka kirjoitin tänään ja keskustelumme Loviisan Degerbyssä eilen ja kolmantena syynä on "kierrätys". Heitän menemään vanhoja papereita, osana toimiston kevätsiivousta, ja siinä yhteydessä törmäsin Idea 2006 pääesiintyjät esittelyyn lakkautetussa Taloussanomat paperiversiossa 11. lokakuuta 2006.

Future Systems haastaa perinteisiä konsepteja ja pyrkii löytämään uusia, innovatiivisia ja visuaalisesti erityislaatuisia ratkaisuja.

Kas, kas, "inspiraatiolähteinä sekä luonto että teknologiateollisuus".

Samassa paperissa, jonka viskaan roskalaatikkoon tämän jälkeen, esitellään "maailman tämän hetken kohutuimman mainostoimiston Crispin Porter + Bogusky tarinaa tulee kertomaan Miamin toimiston Creative Director Alex Burnard.

C+P on nostanut päälaelleen mainonnan suunnittelun ja julistaa pähkahulluuden ja uteliaisuuden ja uteliaisuuden olevan toimiston keskeisiä arvoja.

Tämä "pähkähullu" mainostoimisto on paisunut viidessä vuodessa 115 työntekijän amerikkalaisesta pikkutoimistosta keskikokoiseksi 400 hengen tehtaaksi, joka laskuttaa vuosittain jo yli 500 miljoonan dollarin edestä.

Kyllä ideoilla, oivalluksilla ja luovalla hulluudella voi tehdä rahaa. Kannan huolta suomalaisesta järkevyysinfektiosta, joka estää, jarruttaa, latistaa, nujertaa, kaavoittaa, hakeutuu keskivertoon, yrittää mielistellä kaikkia ja tuloksena on mainonnan kriisi: EVVK.
Lähetä kommentti