torstaina, lokakuuta 09, 2008

VALOKEILASSA professori Arto Lahti

Näin eilen Arto Lahden mainoksen matkalla Helsingin kekustasta kohti Itäkeskusta. Keskustelimme pk-yrityksistä Kurren järjestämissä bisnestreiffiellä Ylessä.

VALOKEILASSA: "Helsingin kauppakorkeakoulun professori Arto Lahti on virkaiältään Euroopan vanhin yrittäjyyden professori. Lahti on toiminut Pohjoismaiden Ministerineuvoston neuvonantajana ja hän oli myöskin presidenttiehdokas vuoden 2006 presidentinvaaleissa. Tulevissa kunnallisvaaleissa hän pyrkii Helsingin valtuustoon numerolla 511. Kolmen lapsen isän ajatuksissa sekä tekemisissä lapset ja nuoret ovat aina olleet lähellä sydäntä ja hän kantaakin suurta huolta nykynuorten tilasta ja syrjäytymisestä.

Lahden mielestä nuorten syrjäytyminen on saanut hälyttävät mittasuhteet. Mikäli syrjäytyviä nuoria olisi 100 000, kustannukset olisivat lähivuosikymmeninä 100 miljardia euroa. Yhteiskunnalle on siis suuri voitto saada syrjäytynyt nuori mukaan työelämään joko palkansaajana tai yrittäjänä. Tämä on tietysti yhteiskunnallisesti merkittävää, mutta suurin hyötyjä on tietysti nuori itse."
Lähetä kommentti