sunnuntaina, marraskuuta 09, 2008

CuVia uudistuu urbaanimmaksi

CuVia on ollut tuuliajolla pitkän aikaa. En ole keksinyt sille järkevää tehtävää. Se sai alkunsa VT6 –projektista, mutta taidan vaihteeksi suunnata huomiota pääkaupunkiseudulle, Helsinki-Vantaa lentokentän maisemiin ja nouseviin korkean teknologian yrityksiin energia-alaa unohtamatta.

Kirjoitan Avia-yrityspuiston tuhannesta viikoittaisista lentoreitistä Eurooppaan, Amerikkaan ja Aasiaan. Minulla on myös kuvia Viikin tiedepuistosta, jossa on Helsinki Science Park. Kirjoitan myös siitä.

Vaikeina aikoina vahvat yritykset pärjäävät parhaiten. Nokia, jonka nostin header-kuvaksi, voi uudessa tilanteessa hyökätä niihin saranakohtiin, joissa kilpailijat ovat heikoimmillaan.

Suomessa Nokian työntekijöiden määrä on kasvanut kuluvana vuonna. Viime vuoden lopussa Nokialla oli 15 000 työntekijää. Syyskuun 2008 lopussa henkilöstön määrä oli noussut 16 000 henkilöön.

Reipasta kasvua on pitänyt yllä se tosiseikka että vasta noin puolella maailman väestöstä on matkapuhelin. Vuoden 2009 myynnin ennustetaan kuitenkin laskevan. Nokia varautuu markkinamuutoksiin henkilöstöjärjestelyin.

YT-neuvottelut eivät välttämättä johda irtisanomisiin, mutta tiistaina 4.11.2008 Nokia käynnisti 835:tä työntekijää koskevat yhteistoimintaneuvottelut, joka koskee Suomessa 455:tä henkilöä.

Matkapuhelinten myynti on kasvanut jo vuosikausia yli odotusten. Rahoitusmarkkinoilta alkanut talouskriisi kutisti kolmannella vuosineljänneksellä matkapuhelinten myynnin kasvun vuoden 2002 tasolle.

Kulutuselektroniikan kysyntä riippuu yleensä voimakkaasti taloussuhdanteista. Synkkinä aikoina kuluttajat miettivät huolellisemmin, onko uuden matkapuhelimen tai muun vimpaimen hankinta välttämätöntä.

Kasvun notkahtaminen matkapuhelimien kansainvälisessä myynnistä on tosiasia, johon Nokiankin pitää varautua. Yli 30 000 hengen markkinat-yksikössä se tarkoittaa organisaation yksinkertaistamista päätöksenteon nopeuttamiseksi ja asiakaspalvelun kehittämistä. Henkilöjärjestelyt koskevat yksikössä 450:tä henkeä, joista noin 100 työskentelee Suomessa.

Lähdet: HS keskiviikkona 5. marraskuuta 2008 | Taloustoimittaja Petri Sajari
Lähetä kommentti