lauantaina, marraskuuta 22, 2008

Kirjailija® Päivi Kannisto: Pätölä

Nuorkauppakamarilaiset ovat valinneet Suomen pätevimmän johtajan. Artikkeli löytyy Taloussanomista. Kirjallisuustohtori Päivi Kannisto on kirjoittanu Maailman Pätevimmästä Miehestä. Päätin ottaa opiksi ja ojennukseksi tähän Cuvia blogiini, koska meitähän riittää ;)

Kirjailija® Päivi Kannisto: Pätölä: "Maailman pätevin mies. Olipa kerran pieni Pätölän kylä, jonka asukkaat olivat kuuluisia pätemisestään. He kehittivät jatkuvasti itseään ja kilvoittelivat toinen toisensa kanssa paremmuudessa. Sellaista elämänaluetta tai taitoa ei ollutkaan, jota Pätölässä ei olisi hallittu.

Kaikkein pätevin kylän asukkaista oli pormestari Joukojouko. Hän esiintyi parhaillaan kaupungintalossa arvovaltaiselle yleisölle, Pätölän kaikkien kuppikuntien alijohtajille.

Joukojouko puhui innoittuneesti ja kesäaurinko läikehti iloisesti salin seinillä. Päivä oli erinomaisen kaunis eikä tavallisesti vaivaavasta sadekaudesta ollut tietoakaan. Alijohtajien hämmästys olikin mitä suurin, kun kesken Joukojoukon puheen salin suurista ristikkoikkunoista tunkeutui sisään sateenkaari. Sen kirkkaat värit leikittelivät suuren johtajan laihoilla poskilla ja mahtavan kaljulla kuontalolla.

Alijohtajat tuijottivat näkyä kunnioituksesta mykkinä. Joukojouko oli omalla pätemisellään saanut aikaan mitä kauneimman luonnonihmeen, he mumisivat. Vanhin alijohtajista nousi ylös tuolistaan ja ehdotti maljaa Joukojoukolle, jonka pätevyys oli saanut aikaan sateenkaaren. Hän innoitti koko ihmiskuntaa näillä uskomattoman kauniilla ja kirkkailla väreillään. Alijohtajat skoolasivat ja yhtyivät..."

Päivi kanniston sivuilta loput tarinasta. Hauskaa viikonloppua.
Lähetä kommentti