maanantaina, marraskuuta 10, 2008

Loviisan seudun palveluyrittäjät, jonoon järjesty!

Paikallisissa lehdissä on ollut kirjoituksia TTT-seminaarista. TTT tarkoittaa Loviisan seudulla "Tahto - Taito - Tilaisuus" ja Lovarin mukaan tällainen projekti on käynnistynyt. En ole pitkään aikaan kirjoittanut blogeissani paikallisista asioista, joten tartun nyt aihepiiriin sekä tekstin että kuvien kera.

Kehittämispäällikkö Antti Vaittisen olen tuntenut kohta kymmenen vuotta ja Matti Knutar, Loviisan elinkeinopäällikönkin olen tavannut muutamia kertoja paikallisissa tilaisuuksissa. Knutarin toimisto on torin toisella puolella kaupungintalolla.

KK-Net sai kutsun ”Loviisan seudun palveluyrittäjät (erikoiskohderyhmänä hoiva- ja hyvinvointipalvelut ja terveyspalveluja järjestävät yritykset) Loviisan kaupungin ja Loviisan seudun kuntien luottamushenkilöt ja virkamiesjohto”.

Antti Vaittinen kertoo Loviisan Sanomat lehdelle perjantaina 7. marraskuuta 2008: Hankkeessa edetään kahdella rintamalla. Julkisen sektorin yhteistyön lisäksi yhtä tärkeää on seudun yrittäjien yhteistyö.

Päätin kirjoittaa aiheesta blogiini ”CuCvia” ennen ilmoittautumista, koska samalla joudun miettimään, miten voisimme osallistua alla olevien toimintojen kehittämiseen ja onko täällä ylipäätään mitään tekemistä pitkällä aikavälillä. Mietimme samalla Loviisan roolia omassa palvelutoiminnassamme. Ehdotan Olli Kalliota osallistumaan, jos hän vain kiireiltään ehtii. Samalla hän tutustuisi paikallisiin toimijoihin.

Miten KK-Net voi palvella?

Ensimmäisenä tulee mieleen hyvinvointi- ja terveysalaan liittyvien hankkeiden pääomarahoituspalvelut. Onhan tässä yhtymäkohta myös Mediraceriin ja alueella rannekanavaoireyhtymästä kärsivien diagnostiikkaan, työterveyshuoltoon ja mahdollisen ”One Stop Clinic” -palvelun testaaminen pienessä kuntayhtymässä. Lisäksi voisimme tarjota sosiaalisen median ja joukkoälyä hyödyntäviä viestintä-, kehitys- ja palveluratkaisuja hajautetun yhteistyön kehittämisen työvälineiksi. Seniori-asuminen on ollut esillä yhteistyöprojekteissa usean vuoden aikana. Voisimme tutkailla uusien public-private -palveluasumismallien kiinnostavuutta Loviisan seudulla ja Itä-Uudellamaalla.

 • Tilaisuus järjestetään torstaina 13.11.2008, klo 12 – 17
 • Degerby Hotel-Restaurant, Brandensteininkatu 17, 07900 Loviisa
 • Ilmoittautuminen viimeistään 10.11.2008
 • Antti Vaittinen, puhelin 050 355 1195
 • Email: antti.vaittinen at lapinjarvi.fi
Kutsujina ovat:

 • Antti Vaittinen, kehittämispäällikkö, Lapinjärvi – Liljendal
 • Matti Knutar, elinkeinopäällikkö, Loviisa
 • Anne Pelsa, Itä-Uudenmaan aluekeskusohjelma
 • Tiina Whiley, hautomopäällikkö, Itä-Uudenmaan yrityshautomo
 • Sten Frondén, kunnanjohtaja, Liljendal ja uuden Loviisan sosiaali- ja terveysjohtaja
 • Alpo Kervinen, projektipäällikkö

Kunnanjohtaja Sten Frondén kertoo sosiaali- ja terveysalan yritystoiminnan tulevaisuuden kehitysedellytyksistä Loviisan seudulla.

Projektipäällikkö Alpo Kervisen alustuksessa on tarkoitus käsitellä seuraavia asioita: ”Toimialaan vaikuttavia tekijöitä, yrityksen kilpailukeino, palvelutuote, yhteistyömahdollisuudet ja yritysten kehittäminen, hyvinvointiyrityksen erityispiirteet, asiakas – yritys.”

"Alpo Kervinen on vetänyt eri puolilla Uuttamaata hoiva-alan yrityshautomoita ja omaa pitkäaikaisen asiantuntemuksen alalta," kertoo Vaittinen Lovarille.

Sen jälkeen on luvassa ”keskustelua yhteistyöstä ja yrityskehittämisestä projektin puitteissa”.

Palaamme Olli Kallion kanssa Kristiinankaupungista Loviisaan, joten ehdimme tilaisuuteen. Alueen bioenergiaratkaisut, sähkön ja lämmön yhteistuotanto eivät ole tämän tilaisuuden teemana, mutta tapaamme sekä luottamushenkilöitä että virkamiesjohtoa.

Päätös osallistumisesta on tehtävä tämän päivän aikana. Lisätietoja aiheen käsittelystä löytyy KK-Net(work) -osoitteesta. Jos Degerbyssä on langaton yhteys voisin Jaiku tilaisuuden maailmalle.

Tällaisia paikallisia mietteitä.
 1. Julkisen sektorin strategisia valintoja tehdään ensi keväänä
 2. Asumis-, matkailu- ja kuntamarkkinointia linjataan talven ja kevään aikana
 3. Lisäksi TTT etsii uusia yrittäjiä seudun vapaisiin toimitiloihin
 4. Yrittäjärintamalla järjestetään muun muassa yrittäjätapaamisia, kehitetään yrityksiä yhdessä aluekehitysohjelman kanssa
 5. Kehitetään yritysyhteistyötä ja verkottumista
Pysykää kanavalla! Palaamme ajoittain paikallisiin teemoihin.
Lähetä kommentti