maanantaina, tammikuuta 19, 2009

Meksikolainen pelastaa New York Timesia | Kauppalehti.fi

Meksikolaisten tekemiset kiinnostavat meitä, koska Macarena Pallares, Mexico City, vastaa meillä latinalaisen Amerikan toiminnasta. Meksiko on lähellä sydäntä ja seuraamme sikäläisen talouselämän kehitystä aikaisempaa tarkemmalla seulalla.

Meksikolainen pelastaa New York Timesia | Kauppalehti.fi: "Meksikolainen pelastaa New York Timesia | Maanantai 19.01.2009 klo 18:00 Kauppalehti | Meksikolainen miljardööri Carlos Slim sijoittaa 250 miljoonaa dollaria vaikeuksissa olevaan New York Times -sanomalehteen.

New York Times itse kertoi Slimin suunnitelmasta. Osakemarkkinat ovat kiinni maanantaina, mutta NYT:n osake saattaa nousta tiistain avauksessa.

Monien muiden sanomalehtien tavoin NYT on kärsinyt ilmoitustulojen vähenemisestä ja levikin pienenemisestä. Kustantaja joutuu seuraavan kahden vuoden aikana maksamaan satojen miljoonien dollareiden velat, ja luottoluokittajat kantavat huolta NYT:n maksukyvystä.

NYT:n johto on aggressiivisesti ratkonut rahoitusongelmiaan. Se myy omistustaan Boston Red Sox -baseballjoukkueessa ja se yrittää myydä uutta pääkonttoriaan Manhattanin sydämessä. Jos myynnit onnistuvat, kerää NYT 300-400 miljoonaa dollaria.

Miljardööri Slim on maailman rikkaimpia ihmisiä. Hän omistaa jo nyt 6,4 prosenttia New York Timesin osakkeista.

Forbes-talouslehti laskee, että Slimin omaisuuden arvo oli viime vuonna noin 60 miljardia dollaria. Slim kontrolloi suureksi osaksi Meksikon telesektoria, mutta hän omistaa myös kaupan, rakennusteollisuuden, rahoitusalan, vakuutussektorin, kaivosteollisuuden ja kuljetusalan yhtiöitä, kertoo Olli Herrala..."
Lähetä kommentti