tiistaina, huhtikuuta 14, 2009

Globaali ratkaisu

09042009585Suomi 21.8.1996. Yritys etsii globaalia ratkaisua, joka voi ulottua myös Ranskaan. Tapasimme meneillään olevan neuvottelun keskellä ja uutta tietoa oli luvassa 23.8.1996. Kommentit ratkaisun valmistelusta olivat ympäripyöreätä.

Syyskuussa ennen laivan lähtöä koko kuvioon odotettiin selvyyttä. Kyseessä ei ollut pörssiyhtiö.

Koko ajan näkyi "hold back" -asetelma ja läpinäkyvyyttä ei voinut siinä tilanteessa lisätä.

Nyt on pakko suuntautua palveluihin ja kunnossapitoon. Tuotantokapasiteettia on jo nyt yli tarpeen. Sillat, tiet, rautatieasemat ovat valmiita. Tilalle tunkeutuu uutta.

Sähkö, tele, pc, viestintä, kännykät, kuljetus, logistiikka, viihde, pelit, väkivalta olivat tuolloin nousussa. Kolmetoista vuotta myöhemmin: trendi on pitänyt. Tähän päivään siirrettynä sosiaalinen media etenee samalla kaavalla. Nyt sitä käyttävät harvat ja valitut.

Suomi siirtyi sodan jälkeisestä jälleenrakentamisesta rakennemuutokseksi. Kansainvälistymisellä yritetään peitellä muutoksen luomia ongelmia.

Nämä pienet episodit kuvaavat, mitä meillä tapahtui 13 vuotta takaperin. Nyt yritän miettiä, miltä maailma näyttää 2002.

PS: Yhdistän E71- ja läppäribloggaamista. Tavoitteena on pureutua uusiin asioihin uusilla menetelmillä. Vanhan aineiston sekoittaminen tähän aikaan antaa perspektiiviä. Mobiilius tuo sekä fyysistä että henkistä liikkumisvapautta.Lähetä kommentti