tiistaina, elokuuta 18, 2009

Nokia korvaa käteisen kännykällä | Kauppalehti.fi


Nokia korvaa käteisen kännykällä | Kauppalehti.fi: "Nokia korvaa käteisen kännykällä", kertoo Kauppalehti Maanantaina 17.08.2009 klo 19:21 (päivitetty ti 07:20) Tämä uutinen oli kerännyt 12:05 mennessä 30 kommenttia.

NFC-omaisuudella varustetulla kännykällä voi maksaa ostokset viemällä se kassalla olevan lukijan eteen.

Nokia on edelläkävijä niin sanotussa NFC-teknologiassa, jonka uskotaan korvaavan käteisen monessa maksutilanteessa. Nyt NFC-ominaisuus on muutamassa Nokian puhelimessa, kirjoittaa Suomen Kuvalehti.

Helge: Kännykällä maksaminen on laajentunut odotettua hitaammin, mutta tuntuu luonnolliselta, että kännykkä, joka on korvannut kalenterin, kompassin ja kartan, muistivihon, postitoimiston, kellon ja herätyskellon, pystyy ottamaan myös lompakon ja luottokortin tehtävän itselleen. Uusilla identifiointitekniikoilla voidaan varmistaa, ettei väärä henkilö maksele ostoksia minun kännykälläni.

NFC-omaisuudella varustetulla kännykällä maksetaan ostokset heilauttamalla sitä kassalla olevan lukijan luona. Tämän jälkeen kännykkä värisee maksusuorituksen onnistumisen merkiksi. Asiasta kirjoittaa Suomen Kuvalehti.

Lyhenne NFC tulee sanoista Near Field Communication.

NFC:tä on testattu jo vuodesta 2005 asti. Nyt ominaisuuden avulla voi maksaa esimerkiksi metromatkansa monessa kaupungissa. Erityisen yleinen se on Japanissa.

Helge: Vuonna 2005 juttelin asiasta oululaisen sisäpiiriläisen kanssa. Neljä vuotta myöhemmin Nokia tulee tällä piirteellä julkisuuteen. Toki, onhan tästä puhuttu kaiken aikaa.

NFC:n avulla voi tulevaisuudessa korvata mahdollisesti myös luottokortin. Tällöin maksettaessa on näpyteltävä kännykän pin-koodi, joka varmistaa ostoksen.

Nokia uskoo ominaisuuden yleistyvän. Nyt ominaisuus on muutamassa Nokian puhelimessa.

- NFC yleistynee puhelimessa kuten Bluetooth. Ensin Bluetooth oli vain muutamassa mallissa, nyt kaikissa, johtaja Gerhard Romen Nokialta sanoo Suomen Kuvalehdessä.

Britanniassa on Suomen Kuvalehden mukaan jo 5 000 NFC-lukijaa kauppojen kassoilla.

Suomessa NFC:tä on hyödyntänyt eniten Oulun kaupunki, joka hyväksyttiin NFC-Forumin jäseneksi vuonna 2007 ensimmäisenä kaupunkina. Oulu isännöikin NFC-Forumin tapahtumaa syyskuun alussa.

Forumin perustivat vuonna 2004 Nokia, Philips ja Sony.

Lähde: Kauppalehti

Helge: Kommenteissa "Mokiaa" mäiskitään mennen tullen. NFC turvallisuuteen ei luoteta. Ollaan sitä mieltä, että Nokia lämmittää vanhaa keittoa ja tarjoaa sitä, kun OVI-saranat ovat ruosteessa ja kaikki eivät niele Microsoft-yhteistyötä luineen. Nähtäväksi jää, miten Nokia handlaa tämän jutun. Vilkkaasta ennakkokeskustelusta ilmenee, että asenneilmastossa on paljon korjattavaa. Uusien maksutapojen juurruttaminen on vuosikymmenien pituinen prosessi. Mikä tulee olemaan RFID:n ja muiden koodien merkitys turvallisuushierarkiassa?


Lähetä kommentti