keskiviikkona, syyskuuta 09, 2009

Virtuaalikokoukset leikkaavat lentomatkat - Tietokone.fi


Keskustelimme eilein Susan kanssa Qaikussa Cisco 2009 tapahtumasta ja Telepresencistä. En päässyt Helsinkiin, Messuhalliin, mutta sain kuitenkin ajankohtaistietoa paikan päältä. Tarkemmat tiedot tulevat verkkoon lähiaikoina.

Virtuaalikokoukset leikkaavat lentomatkat - Tietokone.fi: "Työntekijöitä ei lennätetä ympäri maailmaa San Franciscoon, vaan sen sijaan tapahtumaan osallistutaan Ciscon Webex-konferenssijärjestelmän avulla paikallisista tapahtumista.

Cisco Systems Finlandin toimitusjohtaja Esa Korvenmaa sanoi, että Telepresence-tapaamisessa voi saada saman tunteen kuin fyysisesti tavatessa. 'Olen jopa palkannut ihmisen tapaamatta tätä fyysisesti.'

Yhtiöllä on jo reilut 530 virtuaalikokousten neuvotteluhuonetta, joihin mahtuu parhaimmillaan 18 ihmistä. Laajemman joukon esityksiä voidaan tuoda isoille videoruuduille.

Cisco laskee tapaamisen kustannusten laskevan näin 70 miljoonasta dollarista 20:een, ehkä vain 7 miljoonaan dollariin. Parin viikon päästä yhtiössä arvioidaan, miten hyviä tuloksia saatiin. Nick Earle uskoo, että ne voivat olla parempia kuin ennen.

Vaikutus tuntuu Suomessakin. Tiistaina 800 ihmistä eri puolilta Suomea oli kokoontunut Helsingin Messukukseen asiakas- ja kumppanitapahtumaan. 'Tällaista tapahtumaa ei tule enää', sanoo Nick Earle Tietokone-lehden haastattelussa."
Lähetä kommentti