perjantaina, huhtikuuta 23, 2010

Gookia

april2_2010 066cNokia ei ole ilmoittanut suunnitelmansa muutoksesta. Olli-Pekka Kallasvuo sanoi, että hän ei lepää ennen Amerikan valloituksen onnistumista. Amerikkaan menoa on vain lykätty muutamalla vuodella eteenpäin.

Se yhden prosentin Applehan siellä on ilmeisen isänmaallisilla ja koskettavilla keinoilla sysännyt maailman suurimman mobiilifirman sivuraiteille.

Ehkä Nokia uskoi vielä Motorolan suuruuden aikoina, että on ajan kysymys, kun suuri suomalainen on kunkkuna markkinoilla. Apple ja Google tulivat väärästä suunnasta ja sotkivat hyvän mobiilibisneksen internet- ja käyttöjärjestelmähömpötyksillään.  Hmmm! markkinatalous on kurjaa.

On se niin väärin, että pelisääntöjä rikottiin ;) Symbian on kömpelö, OVI narahtelee rasvan puutteesta ja Nokian johtajien puheet ovat sentään muuttuneet nöyremmiksi.

Tosiasioiden tunnustaminen saattaa tarkoittaa jopa sitä, että Google ostaa koko lafkan, koska sillä ei ole kokemusta laitevalmistuksesta. Nokia osaa valmistuksen ja jakelun, mutta suunnitteluun tarvitaan uutta voimaa. Gookia on mahdollinen, Microkia tai Rimokia ei kannata sulkea pois. Tässä ominaisuudessa Nokia saattaa onnistua Amerikassa.

Kysytte kohta, että milloin? Eiköhän osakkeet vielä nykyvalikoimalla halpene. Kiirettä pitää, jos ennustukseni halutaan osoittaa vääräksi. Se killeri eli tappajasovellus pitäisi putkahtaa päivänvaloon viimeistään kesälomien jälkeen, koska muuten homma ehtii mennä Nokiallakin motorolaksi.

Lähetä kommentti