keskiviikkona, huhtikuuta 28, 2010

Nokian N8 ilmeisen hyvä kamerapuhelin

23022010685_n8 Nokialta tulee N8 Symbian 3, jossa on 12 megapikselin kamera. Nokia saattaa hyökätä vastustajiensa kimppuun entistä paremmilla kamerapuhelimilla. Ajoin keskiviikkona 28.4.2010 Keilaniemen ohi kaksi kertaa ja jossain siellä N8 prototyypit ovat koekäytössä.

Nokia joutuu valitsemaan Applesta ja Androidista poikkeavan strategian ja maailman suurimmalle kameravalmistajalle 12 megapikselin kännykamera saattaa olla järkevä veto. Aiheesta keskustellaan.

N8 hinta on kohtuullinen. Nokia harjoittelee uudenlaista julkisuusstrategiaa. Uudesta puhelimesta on puolesta ja vastaan vuotoja. Kohta kuulemme lisää. Symbian 3 käyttöjärjestelmän parannukset eivät vielä Qaiku-keskustelijoita vakuuta.

OutiV kirjoittaa Posterous –blogissaan: Nokian Markets-yksikön johtaja Anssi Vanjoki piti eilen SHOK Summit -seminaarissa* inspiroivan puheen. Hän kertoi kamerakännykän syntyhistorian: kuinka linssivalmistaja Carl Zeiss aluksi vain nauroi Nokian yhteistyöehdotukselle. Puhelimellako muka otettaisiin valokuvia? Käsittämättömän hölmö idea kuitenkin jalostui innovaatioksi, kaupalliseksi menestykseksi. Eilen Vanjoki intoutui taas visioimaan: mitä, jos kamerakännykkä joskus korvaisikin painavat järjestelmäkamerat? Tai videokamerat? Kehitys kehittyy, kamerakännykkäteknologia ottaa parhaillaan jättiaskelia eteenpäin.

Lähetä kommentti