lauantaina, toukokuuta 15, 2010

Aripave Eesti on päivälehti – tunnemmeko eestiläistä mediaa?

Tallinn BlogFest 2010 tilaisuudessa puhuu Meelis Mandel, Editor in Chief, Äripäev –lehdestä, jonka kansikuvan kaappasin postauksen visuaaliseksi elementiksi. Miten tarkkaan Suomessa tunnetaan eestiläistä mediaa? Osammeko lukea sitä? Seuraammeko, mitä Eestissä tapahtuu vai jäävätkö viestit kielimuurin taakse?

6.20 pm | The good, the bad and the ugly: Meelis Mandel, Editor in Chief, Äripäev
Meelis chooses some Estonian business blogs and says what's good or bad about them in his opinion.

Meelis puhuu siitä, mitä hän ajattelee eestiläisten tuottamista blogeista: mikä on hyvää ja huonoa. Onko tietoa siitä, miten paljon blogeja Eestissä tuotetaan? Mitkä blogit vetävät eniten lukijoita? Onko Qaikun kaltaista “kansallista” mikroblogia, vai käyttävätkö kaikki Twitteriä tai Face bookia?

aripaev_lehti

3 kommenttia:

Larko kirjoitti...

Äripäev on Virossa samalla tavalla markkinoiden marginaalia nuohoava lehti kuin Kauppalehti Suomessa. Kummallakin on lukijakunta, jolle lehdellä on arvoa, mutta aivan huippulevikkeihin ei ylletä.

Kävin muuten viime viikolla tilaisuudessa, jossa kerrottiin Äripäevan tekemästä markkinatutkimuksesta ja lehden tilauskampnajasta. Ideana on se, että 6 viikon tilauksen hinnan päättää lukija sen mukaan, mitä pitää lehdestä saatavaksi arvoksi. Kielimuurin takana on asiaa koskeva blogipostitukseni.

Helge Keitel kirjoitti...

Larko, en tunne lehden sisältöä tai linjaa tarkemmin, mutta päätin tutustua Tallinn BlogFest 2010 puhujiin ennakkoon.

Osaatko sanoa Eestin blogosfääristä ja sen enterprise 2.0 blogaajista?

Suomessa pieni joukko nuohoaa bisnestä ja poltiikkaa. Suomi24.fi on enemmän ja ehkä moniäänisempää, muutta en tunne heitä.

Qaiku-yhteisössä käydään tasokasta keskustelua avoimesta datasta ja innovoinnista, mutta nähtävissä on, että porukat karkaavat FB ja Twitteriin.

Uusi Suomi on poliittisen keskustelun kohtaamispaikka, mutta en ole viihtynyt siellä, koska blogaajilla on liian valmiita vastauksia.

YLE:ssä on terävää porukkaa, joka etsii huomisen mediamaailmaa, mutta pääjohtajan vaihtuminen (Mikael Jungner sai kenkää) tulee laimentamaan uusmediainnostusta.

Odotan jännityksellä, miten siellä Suomenlahden toisella puolella puuhataan ja tapahtuu.

Larko kirjoitti...

ORKUT oli vielä muutama vuosi sitten Virossa kova sana. Virolaisia oli siellä Brasilian jälkeen eniten. Siirtymistä on kuitenkin tapahtunut Twitteriin ja varsinkin FB'iin. Terävä keskustelu tapahtuu Twitterissä.

Vielä vuosi sitten olisi blogosfääristä saanut hyvän kuvan Blogipuusta http://blog.tr.ee/ mutta sekin tuntuu nyt hiipuvan. Myös Blog Station http://blogs.station.ee/ luettelee blogeja, mutta ei vielä ole lyönyt itseään läpi. Muitakin luetteloita on.

Noista yritysblogeista pitäisi oikeastaan tehdä ihan oma listansa. Niitä on, sekä suuria että pieniä. Otan ehkä huomiseen harkintaan tehdä tästä suomenkielinen blogipostitus.