keskiviikkona, kesäkuuta 30, 2010

MeeGo ei mene metsään uskoo Nokia

june29_2010 080

Suomen vienti kasvoi huhtikuussa ensi kertaa puoleentoista vuoteen, kertoo tuore Hesari. TiVi tietää puolestaan, että Nokian ja Intelin yhteinen MeeGo saattaa kehittyä lähivuosina vastavoimaksi Applen ja Googlen käyttöjärjestelmille.

Toivotaan, ettei MeeGo tarkoita “Me too”. Tuloksia pääsemme arvailemaan aikaisintaan vuoden kuluttua. Uuden alustan luominen ei käy käden käänteessä. On houkuteltava softan kehittäjiä, jotka uskovat Nokian MeeGo:n tulevaisuuteen.

Nokian johtajat yrittävät valaa uskoa firman uuteen tulemiseen älypuhelimissa. Heidän mielestä Nokian älypuhelinmarkkinaosuus on edelleen neljäkymmentä prosenttia. Amerikkalaisten mielestä mobiilijättimme ei ole älyluuribisneksessä ollenkaan.  Nokia on vihdoinkin tehnyt selkeän MeeGo-linjauksen, mutta Symbian jää edelleen pitkäksi aikaa peruspuhelinten käyttöjärjestelmäksi.

Huhtikuussa 2010 viennin arvo nousi yli 4,3 miljardiin euroon, mikä tarkoittaa seitsemän prosentin kasvua viime vuoden huhtikuusta.  Hesarin mukaan kasvu on pitkälti metsäteollisuuden ansiota. Sen vienti kasvoi huhtikuussa 36 prosenttia. Sellun vienti lähes kolminkertaistui ja mekaanisen metsäteollisuuden vienti lähes puolitoistakertaistui. Paperiteollisuuden vienti kasvoi neljänneksen.

Ruotsi oli huhtikuussa edelliskuukausien tavoin Suomen tärkein vientimaa. Kakkosena oli Saksa.

Onko Nokian vuoro näyttää vahvaa kasvua vuoden kuluttua? Älypuhelinten valmistus on keskitetty Saloon ja viennin kasvun pitäisi heijastua tehtaan toimintaan. Ehkä siellä viritetään uusia tuotantolinjoja?

Lähetä kommentti