torstaina, kesäkuuta 17, 2010

Nokian saneeraaminen on jumalaton urakka

23022010685_n8

Nokian saneeraaminen iskukuntoon on jumalaton urakka. Muutoksia on pakko tehdä useilla rintamilla. Tuotevalikoiman karsiminen on hurja projekti. Symbianin siivittäminen älypuhelinalustaksi voi osoittautua mahdottomaksi tehtäväksi. Käyttöjärjestelmän vaihtamista vasta harjoitellaan. Verkkoliiketoiminnassa on valtavasti väkeä. Nokiasta on kehittynyt monialayritys, jonka ainut uutinen on suuruus. OVI-palvelu nitisee ja natisee. Melkein kaikki, mihin Nokia on viime vuosina ryhtynyt on mennyt pieleen tai jäänyt puolivalmiiksi. Pitäisikö firma pilkkoa pienempiin osiin, että innovointi lähtisi uudelleen käyntiin?

Mistä löytyy johtaja, joka ehtii romuttaa vanhaa, tehdä tulosta vanhanaikaisella tuotepaletilla, kehittää iskukykyistä käyttöjärjestelmää tulevaisuuden verkkopuhelimiin, innovoida taskuun ja polvelle sopivia tietokoneita. Lisäksi pitäisi tehdä megadiilejä medioiden ja operaattoreiden kanssa.

Näitten hurjien muutosten pitäisi tapahtua samalla, kun muut ovat jo kierroksen tai pari edellä. Joku tiikerihyppy olisi nyt paikallaan. Löytyykö miljoonalaatikosta, joku projekti, joka auttaisi suuren harppauksen tekemiseen? Vai tuleeko Nokiasta taskukameroiden valmistaja?

Lähetä kommentti