perjantaina, heinäkuuta 02, 2010

Anssi Vanjoesta Nokian Rommel

june29_2010 081

Anssi Vanjoki on johtanut Nokian mobiilitoimintojen vastahyökkäystä kaksi päivää. Hän lupaa blogissaan, että Nokia vielä nousee surkeuden suosta MeeGo:n avulla älypuhelinten ykköseksi. Rinnalla marssitetaan edelleen parjattua Symbian-alustaa, vaikka tärkeät kannattajat hylkäävät uppoavan laivan.

Uudelle salaiselle aseelle - eli MeeGo:lle - löytyy verkosta kannattajia.

Nokialaiset nostattelevat henkilökulttia Anssin ympärille. Vastarannan kiisket moittivat puolestaan säälimättä N97, N8 ja OVI-alustaa. Nopeaa vallankumousta ei ole tarjolla. Apple ja Android ovat kaukana edellä.

Nokialaiset uskottelevat, että heillä on tekniikka ja softan tuotanto edelleen hallussa ja taskuun pantavat tietokoneet paranevat, kun kehitystyöhön päästään toden teolla. Anssille on annettu iso tehtävä.

Vuoden kuluttua tiedämme, miltä markkinasotatanner näyttää. Nyt on liian aikaista sanoa juuta tai jaata, mutta mobiilisota on käynnistynyt. Ehkä mobiilituotannon suomalainen Weermacht näyttää kyntensä ja amerikkalaiset ajetaan Silikonilaaksosta Honoluluun ja siellä hoitoon.

Ensimmäistä MeeGo-puhelinta odotetaan tämän vuoden lopulla. Ehtiikö uusi ihme joulumarkkinoille?

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja saa lunta tupaan, mutta sosiaalisessa mediassa näkyy pientä piristymistä: nokialaiset tulevat ulos perunakuopistaan ja puolustavat teknologiavalintojaan. Korporaatiosotilaita piiskataan vastahyökkäykseen.

Nokian mobiilidivisiona lupaa parempaa huomista ja Nokialle ykköstilaa.  Tässä taustaa kirjoitukselleni.

Lähetä kommentti