perjantaina, heinäkuuta 16, 2010

Nok, Nok, Nyt Nokitetaan Nokiaa

ipantenna Nokiasta on helpompi kertoa Applen kautta, koska kotimaisen kännytalon sisältä ei kesälomien takia tulvi uutisia. Apple pitää tänään tiedotustilaisuuden. Tarjolla on suurta draamaa. Vaihtoehtona on Buzzissa ilmaistu tieto iPhone4 antenniongelman ratkaisemisesta. Pahanilman linnut odottavat, että iPhone4 vedetään pois markkinoilta ja omenan kurssi lähtee lennokkaaseen laskuun. Kolmantena vaihtoehtona on positiivinen tulosvaroitus.

Nokian hallituksen ja johdon päitä vaaditaan vadille. Uutistoimisto Blomberg kysyy, miksi Ollilla ei tee mitään? Jorma yrittänee epätoivoisesti henkilövalinnoillaan vaikuttaa siihen, ettei pääkonttori livahda pois Suomesta.

Oma näkemykseni on, etteivät Nokian johtajavalinnat lyhyellä aikavälillä ratkaise mitään. Ongelmien juuret ovat substanssiosaamisessa: Internetin ja mobiiliuuden yhdistämistä ei hallita. Suurten näyttöjen käyttöä Symbian ei tue. MeeGo on viiden vuoden ikäinen raakile. OVI narisee entiseen tapaan. Nyt tarvitaan malttia: Nokia nousee aikaisintaan vuoden kuluttua. Se, miten kauas muut ovat edenneet sinä aikana jää nähtäväksi. 

Nettiyhteisöjen koiranleuat kommentoivat, että johtajat on nähty Puuhamaassa; Jorma on lomalla. Nokian lämpöhalvaantumisen ymmärtää jokaisen nykysuomalainen: Keilarannassa on paljon ikkunoita. Ehkä sieltä ei näy ulos, kun aurinko paistaa joka suunnalta sisälle.

Lähetä kommentti