tiistaina, elokuuta 17, 2010

George Soros luopui Nokiasta

august13_2010 085

Soros uskoo Nokiaan yhtä vähän kuin minäkin. En omista ainuttakaan mobiilijätin osaketta. Georgen kannanotolla on kuitenkin markkinoita värisyttävä merkitys.

Saako Nokia markkinoille X3 ja N8 avulla ennen joulua tulosta kohentavia torjuntavoittoja? Toivon niin hartaasti.

Apple iPhone 4 ja Google Android –killereitä saamme vielä odottaa melkein vuoden. Nokia tarvitsee hengähdystauon.

Kalle Isokallion mukaan Nokialla on muitakin ongelmia kuin OPK. Olen hänen kanssa samaa mieltä ja oletan, että Kallella on ajatustuentansa tueksi pätevää faktatietoa. Minä puolestani tulkitsen markkinoiden ja mobiiliasiantuntijoiden ajatuksia, kommentteja ja kannanottoja omista lähtökohdistani.

Nokian epäonnistumista en suinkaan toivo, mutta uskon Aalto-yliopiston professorin tavoin, että Suomi pärjää vaikka pääkonttori siirrettäisiin Huitsin Nevadaan.

OPK on Suomen tärkein vallankäyttäjä ja häntä ei ole vaaleilla valittu. Julkinen keskustelu ei johda OPK:n potkuihin. Amerikkalainen “huippujohtaja” ei välttämättä ole Nokialle siunaukseksi, mutta Suomessa ei ole juurikaan muita keskustelunaiheita ja siksi iso sininen pysyy meillä tapetilla.

Ei siitä ole haittaa Nokialle. Brandi säilyy ihmisten mielissä. Apple on kuitenkin kovassa nousussa maassamme. Valitettavasti mobiilibisneksen aloitteellisuus siirtyi silikonilaaksoon, mutta Nokialla on yhä mahdollisuus kärkipaikkaan. Nyt ei ole kyse tahdosta pelkästään: mobiilipeli on vasta ihan aluillaan ja johtopaikat tulevat vaihtumaan monta kertaa 2010 – 2020.

Lähetä kommentti