perjantaina, tammikuuta 21, 2011

Teknologiayritysten johtajien vaihtoviikot

google_nokia_apple

Aloitetaan Suomesta: Marimekon Mika Ihamuotila jää sairaslomalle. Viime viikolla Apple kertoi huimaan tulokseen yltäneen Steve Jobs johtaman yrityksen sairaslomasta. Eilen Googlen johdossa tehtiin muutoksia: pääjohtaja Eric Schmidt astuu syrjään tai ylöspäin, ja päivittäisten toimintojen vetäjäksi nousee yhtyen toinen perustaja, Larry Page. Nokia ei järjestä lehdistötilaisuutta tulosjulkistuksensa yhteydessä, vaikka viimeisen neljänneksen tulos saattaa olla odotettua parempi uuden N8 ansiosta.

Nokian ongelmat USA:ssa eivät ole Stephen Elopin aikana vähentyneet. E7-uutuuspuhelimen lanseeraus myöhästyy ja milloin Nokia pääsee juhlimaan uusilla kännhyköillään Atlantin toisella puolella? Meegon edistymisestä ei ole uutta kerrottavaa. Nokian tablettia odotellaan yhä. Elopin sadan päivän kuherruskuukausi on ohi: osakkeenomistajat mankuvat kohta paremman kurssikehityksen perään.

Googlen johtajamuutokset ennakoivat teknologiaotteen kovenemista. Erich Schmidt on blogissaaan korostanut yrityksen pyrkyä halpojen älypuhelinten maailmanlaajuisille markkinoille. Googlen strategia tulee iskemään Nokiaan sen vahvimmilla alueilla. Google tulee myös aktivoitumaan tablettimarkkinoilla.

Lähetä kommentti