maanantaina, helmikuuta 14, 2011

Killing you softly with MeeGo ja nyt kylmässä vedessä

feb12_2011 078

Nokia ei ole entisensä. Raskaan sarjan kamppailussa kurssi käy kanveesissa ja suomalaiset odottavat, milloin mikkihiirinokia ilmoittaa merihädässä olevien tutkijoiden, kehittäjien ja markkinointi-ihmisten lukumäärän. On epäilty, että lähtöpassit jaetaan 10 000 henkilölle. Vaikutukset heijastuvat suomalaisessa yhteiskunnassa kymmenkertaiseen määrään ihmisiä.

Miten nopeassa tahdissa irtisanomisilmoitukset julkaistaan? Oletettavasti ensimmäinen yt-paketti tulee sopivasti ennen vaaleja.

Mitä tapahtuu Nokiasta vapautuville osaaville voimavaroille?

Moni nokialainen löytää turvakodin kilpailijoiden leireistä ja näemme parin vuoden kuluessa joukon uusia ict- ja mobiilialan yrityksiä.

Uskon, että Nokia-kriisi tekee hyvää suomalaiselle yritysrakenteelle, koska tämä pakottaa uuteen ajatteluun: tuhat pientä ja kaunista yhdessä luovat turvallisemman elinkeinorakenteen kuin kahden ison ja ruman epäpyhän liiton synnyttämä ilmestyskirjan peto.

Metsäteollisuuden kriisi oli pahempi, koska paperikoneen käyttäjän muuntokouluttaminen hoiva-alalle on suurempi loikka kuin jos kännyekspertti heittäytyy toimivan sähköisen reseptin kehittäjäksi.

Ei kommentteja: