lauantaina, helmikuuta 26, 2011

Terva- ja bittiporvareiden Oulu

telexcomputer_388Olin eilen aamusta alkaen Oulussa. Kaupunki on muuttunut ja uudistunut vuosikymmenten aikana. Edessä on jälleen uusi murros, kun Nokia ilmoittaa, moniko saa lähtöpassit symbian-sorvaamoista.

Oululaiset eivät ole huolissaan tulevasta muutoksesta. Kadunmiehet ja –naiset luottavat kaupungin muuntautumiskykyyn, mutta huoli huomisesta painaa poliitikkojen mieltä.

Olen seurannut Oulun kehitystä yliopiston keskussairaalan rakentamisesta, Kajaani Oy Elektroniikan telex-aikakauden tuotekehitystä ja yhteistyötä yliopiston kanssa, teknologiakylän nousua, Nokian vahvaa tuloa, upotettuja järjestelmiä, teknologiakaupunki-imagon vahvistumista ja pohjoisen digi-ulottuvuuden nykyarkea.

Bittiporvarit miettivät jälleen uusia visioita kaupunkinsa kehittämiseksi.

  1. Imagon himmentyminen huolettaa
  2. Vaarana taantuminen marginaaliseksi periferiaksi teknologiamaineesta huolimatta
  3. Oulu edustaa digitalisoituvassa maailmankylän periferiassa Espootakin pienempää pistettä
  4. Mutta Oulua haluaa selvitä tästäkin muutoksesta ehjin nahoin; nahkansa uudistaen

Oulussa muuttuu myös hallinto, kun alueelle rakennetaan suur-Oulua: Haukiputaan, Kiimingin, Oulun, Oulunsalon ja Yli-Iin kunnat sopivat 28.6.2010 kuntajaon muuttamisesta. Kyseiset kunnat lakkaavat 31.12.2012 ja ne yhdistetään perustamalla uusi kunta 1.1.2013.

Uusi Oulu etsii parhaita palveluja: Osallistu uuden Oulun rakentamiseen. Kerro päättäjille kotikuntasi parhaista palveluista uuden Oulun blogissa.

Ei kommentteja: