perjantaina, huhtikuuta 29, 2011

Helikopterilentäjä nai Katen

april29_2011 051

Kaljuuntuva helikopterilentäjä nai tänään akat.sivist. varakkaan naisen Lontoon kirkolla. Kate oli häämekossaan kaunis, kuten kaikki morsiamet. Muotitietoisena ajattelen, että Williamin hääpuvun takki sopisi mainiosti suoja-asuksi kainuulaisille hirvimetsästäjille. Samanlaisia käyttänevät engelsmanit ketunmetsästyksessä.

Häävieraita oli kutsuttu läheltä ja kaukaa. Omiin korviini särähti, että pariskunnan lihakauppias ja postinkantajakin olivat paikan päällä. Isoäiti oli pukeutunut keltaisiin, vaikka pääsiäinen vietettiin viikko takaperin. Katen kaksi vuotta nuorempi sisko osoittautui simpsakaksi hänkin tyköistuvassa kokopitkässä asussaan.

Meillä juhlissa tarjotaan vieraille “seittemää sorttia”, mutta tiettävästi näissä häissä oli isoäiskän vastaanotolla vain kahdenlaista kaakkua. 

Meillä häätilaisuutta seurattiin silmä tarkkana ja vaimoni mielestä juhlakaluja kuljetettiin vanhoilta ja pieniltä näyttävillä autonrotiskoilla. Oma automme saattaa olla uudempaa mallia. Irjan mielestä Rolls Royce, Bentley ja Jaguar ovat Sotkamossa perin tuntemattomia merkkejä ja emme suosittelisi sellaisten hankkimista, jollei ensin selvitä, hoitavatko Shellin verstaan tai Okkosen korjaamon mekaanikot öljynvaihdon ja ruostuneiden peltien hitsaukset.

Suomalaisia ei tiettävästi radioselostajien lisäksi ollut paikan päällä. Tarjalla taitaa olla varastossa vain niitä parjattuja lippalakkeja, mutta Lontoon kirkolla oli sitäkin kauheampia päähineitä näytillä.

Toivotamme onnea parille, joka etelän median mukaan lähtee Kanadaan häämatkalle. Onkohan Stephen Elopilla sormensa pelissä? Reissun jälkeen William palaa duuniin tukikohtaansa ja pelastushelikopterin puikkoihin.

Katen isillä on lahjatavaroihin erikoistunut nettikauppa. Toivon, että nuorelle rouvalla löytyy sieltä töitä. Euroopassa työttömyysaste hipoo kymmentä prosenttia ja tiettävästi pariskunta asuu tuntemattomassa osoitteessa ja vaatimattomissa oloissa: toivon heille sekä onnea ja lapslykkyä.

Olisi vaihteeksi kiva nähdä, että joku pulskan puoleinen tytön tyllerö syntyisi ekana ja pääsisi joskus jatkamaan isoäidin hommia, kun perin heikoissa kantimissa ovat eläkeläisasiat Britanniassa.

Elisabeth ja hänen ukkonsa Philip paahtavat vielä täysillä hommia, vaikka toinen on jo 85 v. ja ukon mittari hipoo 90 v. Kyllä Matti Vanhanen oli oikeassa: ei meidän pitäisi lopettaa sorvin vääntämistä 58 – 60 vuoden ikäisinä. Eivät ole mitään vellihousuja Britit, minun mielestä. Sieltä suomalaisten poliitikkojen pitäisi hakea malleja.

Yksi oli joukosta poissa: Tony Blair ja hänen julkisuudenkipeä vaimonsa. Mahtaa heitä potuttaa.

Ei kommentteja: