keskiviikkona, huhtikuuta 13, 2011

Nokia meni hiljaiseksi

march23_2011 004Nokia ei ihmeemmin itseään kommentoi. Ulkopuolelta tulevia heittoja tulee niitäkin harvakseen. Sosiaalisessa mediassa Nokiasta ei keskustella. Ammattiliitto PRO arvioi, että firmasta ja alihankkijoiden riveistä potkitaan kahden vuoden kuluessa 6 000 suomalaista.

Symbian käyttöjärjestelmä sai uuden nimen: ANNA toimii yhtä hyvin etu- ja takaperin. Myyntiin muutoksella tuskin on vaikutusta.

Hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila ennustaa markkinaosuuden laskua. Tutkimusyhtiö Gartner arvioi, että Microsoftin käyttöjärjestelmä MP7 nousee kakkoseksi Androidin jälkeen vuonna 2015.

Vie vuosia ennen kuin Nokia toipuu strategisesta muutoksestaan voittoa tekeväksi rahakoneeksi.

Vaalien jälkeen uudella hallituksella riittää töitä: Portugalin paketti, Nokian irtisanomiset ja leikkauslistat nostetaan pöydälle ja halvaantuneen nykyhallinnon gordoninsolmuja on pakko avata vaikka miekalla katkoen.

3 kommenttia:

Larko kirjoitti...

Nämä ovat uuden hallituksen todellisia kysymyksiä (pari muutakin vielä) eikä niiden kannalta ole juurikaan väliä, mitkä kaksi tai kolme neljästä suurimmasta puolueesta ovat hallituksessa. Oikeasti tulevalla hallituksella on varsin vähän valinnanvaraa.

Helge Keitel kirjoitti...

Terve Larko, olen pitkin kevättä miettinyt, miten sinulla menee. Arkiset askareet ovat työllistäneet minua. Muutto Sotkamon on syönyt rajallista aikaa, mutta kohta tämä "transformaatio" on loppuun viety.

Jutellaan kohta EST - FIN mahdollisuuksista: vuodessa mikään ei ole muuttunut. Samat peruskysymykset sosiaalisesta etäisyydestä ovat yhä voimassa.

Mitä voisimme tuunata muutoksen hyväksi?

Helge

Larko kirjoitti...

Asioilla on taipumus toteutua melko lailla itsestään, jos on sosiaalinen ja/tai taloudellinen tilaus. Jos taas ei ole, eivät asiat toteudu, vaikka kuinka tahtoisi.Sosiaalista tilausta voi edesauttaa ja taloudellistakin, jos on resursseja.