perjantaina, toukokuuta 13, 2011

Hallitushaaveet pirstaloituvat

october12_2010 020
Uusi eduskunta kasaa Persujen “Njietu” vastauksen jälkeen uutta risupakettia, josta yritetään Portugali-avustuskelpoista hallitusta. Kreikassa mellakoidaan: hyvät eläkkeet ja erinomaiset palkanlisät tarjoavat sille hyvät edellytykset velkasaneeraukseen. Ongelmat eivät katoa, mutta olemme kaikki mukana yhteisessä veneessä.

Pelastusrenkaita ei ole tarjolla kuin eka luokassa matkustaville.
Loosereiden hallitusta kasataan, jotta Suomen ei tarvitse vetäytyä EU:sta ja eurosta. “So What?”politiikan jatkumo tarkoittaa, että Portugalia autetaan, Kreikalle myönnetään lisälainaa ja kohta arvon espanjalaisetkin ovat velkaluukulla. Ruotsalaiset (siis oikeat swedut, ei RKP, nauravat partaansa), kun ei ole tarvetta osallistua, jollei teollisuudella tai pankeilla ole erityisen vahvaa intressiä.

Suomi elää yli varojen ja ehkä näillä toisten auttamisilla poliitikot saavat huomio siirrettyä omista ongelmista muualle. Ehkä tämä on kauan kaivattua uutta ulkopolitiikkaa? Suomi pärjäisi erinomaisesti, jollei muualla menisi huonosti.

Toivon, että Paradise Oskar voittaa euroviisut, jotta saisimme edes hetken rypeä paratiisissa. Annetaan leijonienkin voittaa Slovakiassa kultaa ja mirhamia. Suomi on niin sekaisin Marin (Kiviniemi) jälkeen, että jotain ulkomusiikillista lohtua elämään on saatava.

Uuteen hallitukseen tarvitaan kohta kepukin apupuolueeksi.
Lähetä kommentti