perjantaina, toukokuuta 27, 2011

Neekeri-ukko kiellettyjen sanojen listalle

october26_2010 076 Poliittisesti korrektissa Finlandiassa on epäsopivaa näyttää telkkarissa edesmenneen Urho Kaleva Kekkosen kompurointia lentokentällä. Vastaavaa tv-kuvan rajausta toivotaan voittoisien Leijonien kotiinpaluuvideoinnissa. Porvoolaisen Brunbergin neekerisuukoista kohistiin aikoinaan mediassa ja tehtiinkö niistä eduskuntakysely? Fazerin lakritsipatukoista piti poistaa neekerisymbolit.

Suomessa ei saa puhua minareeteista mölisevistä muslimeista, ählämeistä, huivipäisistä naisista, mutta en rohkaisisi ketään tuijottamaan kansanedustajien hinkkejä hississä tai räppäämään kännykuvia journalistirouvien / –neitokaisten siroista sääristä.

Kansanedustajien tulee käyttäytyä siivosti, tuulipukukansalaisille ehkä kansakoulun opit vielä sallitaan. Me lapsena laulettiin kurkku suorana “Aporna i Afrika hittade en telefon och pratade i luren…”. Tämän laulun tekstiä en enää löydy netistä: onko poistettu rasististen viittausten takia?

Kansanedustaja Veltto Virtanen intoutui esittämään perussuomalaisten laivaseminaarin karaokebaarissa laulun “hottentoteista”: henkilökunta katkaisi Virtasen kaiuttimista virran.

Viitasaarelainen sahuri on ajautunut vaikeuksiin puheenjohtaja Timo Soinin kanssa, joka keltaisen lehdistön mukaan on raivoissaan kansanedustajan neekeri-ukko- ja muhamettilaiskannanottojen takia.

Kansanomaisista lausunnoistaan muistan keihäänheittäjä Seppo Rädyn, joka letkautti muun muassa, että “Saksa on paska maa”. Mäkihyppääjälegenda Matti Nykänen tunnetaan myös hienoista sitaateistaan, aforismeistaan: niitä löytyy täältä: "Mä muutan Kööpenhaminaa ja haen Ruotsin kansalaisuuden." Ja "Tekemätöntä ei saa tekemättömäksi".

Hesari kertoo tänään: “Perussuomalaiset on Suomen suosituin puolue. Sitä äänestäisi 21,2 prosenttia suomalaisista, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen suosiotaan ovat nostaneet jonkin verran myös kokoomus ja vihreät.” » Lue uutinen

Lähetä kommentti