maanantaina, toukokuuta 02, 2011

Persuilta kylmää kyytiä Kataiselle

april17_2011 103

Kataisen johtama Kokoomus voitti täpärästi vaalit. Jyrkin kannattajat ottivat ilolla vastaan suurimmalle puolueelle tarjoutuneen hallituksen muodostajan paikan. Persut ovat tänään ilmoittaneet vastustavansa Portugali-paketin hyväksymistä.

Timo Soini lupaili tv-haastattelussa neuvotteluhaluistaan, mutta vaalivoittoon yltäneessä puolueessa on enemmän kuin yksi mies ja ääni.

Demokratia tuo harmillisia säröjä päätöksentekoon. Perussuomalaiset ovat puun ja kuoren välissä: äänestäjiä on pakko kuunnella tai uskottavuus menee heti eikä viidestoista päivä.

PERUUTTAMALLA EI PÄÄSE ETEENPÄIN julisti Kokoomus tienvarsimainoksissaan. Jos parhaiten menestyneet puolueet eivät luovu kannoistaan, syntyy pattitilanne, jonka jälkeen Suomeen ei saada hallitusta ikinä.

Äänenpainot ovat välillä sovittelevia, mutta maahamme ollaan perustamassa natsipuoluetta, jossa Führerin paikka ilmaantunee kohta valkoisten työvoimatoimistojen listoille. Emme ole vielä nähneet kaikkea: suomalaisen poliittisen ilmapiirin radikalisoitumisen ennusmerkit ovat ilmassa. Tätä maata ei tulla johtamaan viileällä järjen äänellä. Olemme siirtymässä tunteiden valtakauteen ja ehkä joudumme kaikki ottamaan lukuisia askeleita taaksepäin.

2 kommenttia:

Juho Tunkelo kirjoitti...

Ja ottaen huomioon, että SDP:n kanta Portgali-kysymykseen oli vähän kaikkia osapuolia myötäilevä, voidaan odottaa että hallitus syntyy mutta ei välttämättä kolmen suuren... Jännäksi menee.

Helge Keitel kirjoitti...

Juho, jos Persut eivät mene hallitukseen, silloin suomalainen poliittinen ilmasto kärjistyy rajusti.

PS olivat lähellä ykköspuoleen asemaa, mutt Kokoomuksen torjunta onnistui.

Hallituksen kynnykset ovat oletettua korkeampia. Kuvittelin, että hinku hallitukseen olisi madaltanut sitä.

Moottorisahalla varustettuja hirsimökin remppaajia tarvitaan tai Suomi siirtyy monta askelta taaksepäin.