torstaina, heinäkuuta 14, 2011

Hyi, pankkien stressitestit ovat kamalia

july3_2011 159 Kukahan meistä haluaisi, että joku EU-virkamies änkeisi tutkimaan, miten hyvässä tai huonossa ja jamassa taloutemme on? Saksalaispankki Helaba on sanoneet NICHT GUT! stressitestille. Kilpailijat käyttäisivät oitis tietoja heikkojen kampittamiseen. Niin sitä pitää: nurkkien nuuskiminen kielletään!

EU:n pankkivalvojia ei päästetä saksalaispankin tilejä syynäämään.

Sopivaa vakavaraisuuden laskentamallia ei ole hyväksytty, joten vain 90 pankin kunnosta ja tilasta tulee tarkkaa tai vesitettyä tietoa tämän viikon perjantaina.

Sijoittajat vain hermostuvat lopullisesti, jos saavat tietää, miten paljon pankki on myöntänyt valtionlainoja horjuville kansantalouksille.

Euroopan vanhainkodissa asiat eivät ole kunnossa. Portugali, Kreikka ja Irlanti ovat teho-osastolla. Italia ja Espanja ovat hoitojonossa.

Mutta Amerikan velkakehitys on sekin tullut tiensä päähän. Kohta kellot soivat Barack Obamalle: toista kierrosta ei tule, jos velkakuormaa ei voi tästä enää lisätä.

Milloin länsimaiden velkainen korttitalo romahtaa? Ei aavistustakaan, miten tavisten käy. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Kohta tulee vielä isompi JYTKY.

Lähetä kommentti