torstaina, lokakuuta 27, 2011

Nokialta lupaava paluu valokeilaan

panorama_Lumiat800Nokian hiipiminen takaisin valokeilaaan käynnistyi eilen Nokia World 2011 Lontoossa. Känny-ylpeytemme julkaisi kaksi uutta mallia. Lumia saanee näistä enemmän huomiota. Asha-mallisto tähtää halpaälypuhelinten kehittyville markkinoille. Ashat on suunnattu esimerkiksi Afrikkaan.

Stephen Elop sai pitkästä aikaa kehuja medioissa. Lontoon julkkariin oli saatu uutta eloa ja valoa: englantia ei puhuttu suomeksi murtaen. Tiimi teki hyvää työtä ja Salon tehtaaltakin näytettiin kuvaa kuormuriin lähtevistä Lumioista.

Kommentaattorit ovat silittäneet myötäkarvaa, varovainen myönteisyys Nokian tulevaisuuden suhteen on kasvussa. Amerikan valloituksesta tulee kuitenkin Nokialle rankkaa koitos. Tarvitaan vielä yksi kärkituote, jossa on suurempi näyttö ja enemmän vääntöä konepellin alla. Nokian tie tähtiin ja maineeseen on ehkä hyvällä alulla, mutta “Toyota Corolla Mark II” tässä vielä huristellaan.

Brandi-mielikuvan uudelleen rakentamisessa kuluu varmaan vielä vuosi tai enemmän. USA:ssa markkinaosuus on valmiiksi niin alhaalla, että kasvu saattaa alussa olla prosenteissa hurjaa. Nokian on vielä tehtävä jotain erottautuakseen Applesta ja Androidista.

Lumia 800:n toimitusten on tarkoitus alkaa marraskuussa Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Hollannissa, Espanjassa ja Isossa-Britanniassa. Lumiat tulevat myyntiin Hongkongissa, Intiassa, Venäjällä , Singaporessa ja Taiwanissa ennen vuoden 2011 loppua. Muille markkinoille se tulee vuoden 2012 alussa.

Ehtiikö Lumia kotimaan joulumarkkinoille, vai joutuvatko suomalaiset tunkemaan pukinkonttiin vanhan vallan aikaisella kehuja saaneella N9 Meegoja?
Lähetä kommentti