lauantaina, lokakuuta 01, 2011

Prinssieversti Lipponen soitellen sotaan

PaavoLipponen
Lähtikö Paavo Lipponen suosiolla sotaan, joka ei johda edes toiselle kierrokselle? Väyrysen epätoivo tiedettiin, mutta savolaisten Paavolla oli sentään hyviä konsulttisopimuksia. Soini edustaa ilmoittautumisensa jälkeen turpasuutareiden etujoukkoa. Voittako Niinistö mennen tullen, vai tuleeko megajytky?

Paavo Lipponen ei lue blogeja ja kielsi Oulussa hiljattain kuvaajia ottamasta digikuvia itsestään. Häiritsee! Lipponen välittää itsestään kuvaa valtiomiehenä, joka haistattaa p-kat medialle.
Lipposen suosiosta on muutamassa viikossa sulanut –5%.

Näin varhaisessa vaiheessa Gallupin osviitat eivät ole haudanvakavia, mutta näinkö paljon maksoi virheellinen uutinen siitä, että Paavo oli nuorena vetänyt uskonnonopettajaa turpaan?

Vaihtohetoisena miinuksen venyttäjänä oli uhkaus vetää tamperelainen Aamulehti oikeuteen perättömästä uutisesta. Paavo toivoo, että häntä kohdeltaisiin arvokkaasti, mutta sehän ei käy, koska tästä presidenttikisasta kehittyy dinosaurusten mutapaini.

Niinistö saa edelleen myönteistä kohtelua julkisuudessa. Paavot toivovat samaa. Jos Gallupeihin olisi luottaminen,  Sauli N. olisi Suomen seuraava presidentti.

Oletettavasti P-kisa ei ole niin suoraviivainen. Taistelu kakkospaikasta käy kuumana alkumetreistä alkaen ja pahimmassa pinteessä on mielestäni oikeistodemari Lipponen.

Jos Soini voittaa hänet ja puolueensa sen päälle menestyy kunnallisvaaleissa, on demareilla edessä kivinen tie valtaan, josta se tipahti, kun Lipponen hävisi Jäätteemäelle.

Kepulaiset onnistuivat keplottelemaan itselleen vaikutusvaltaa Paavo Lipposen päivänpolitiikasta vetäytymisen jälkeen. Tänä keväänä kepuleidenkin ministerisalkut joutuivat luovutukseen.

Soini on uusi nimi. Hän nosti puolueensa parrasvaloihin edellisen presidenttikisan aikana. Tänä keväänä oli iso jytky. Jos uraputki aukeaa entistä pulleampana pressakisassa, on mahdollista, että siirtyminen populistisempaan Suomeen tapahtuu muutaman vuoden kuluttua. Tai olemmeko jo siirtyneet?

Joudummeko nielemään Vennamon väittämän “kyllä kansa tietää”, vaikka ns. vanhat puolueet yrittävät kaikin keinoin katkaista ja miinoittaa jytkypuolueen kuningastietä?

Kalle-Kustaa Korkki, muniansa sorkki… oli lentävänä lauseena 50-luvun suomalaisten babyboomereiden keskuudessa. Prinssieversti Lipponen tuon menneen ajan sankari, mutta onko Paavo L. vielä iskussa 2012?

Nahkurin orsilla tavataan!

Ei kommentteja: