keskiviikkona, marraskuuta 02, 2011

Miten hyvä on Olympus LS-11?

olympus_ls-11


Suunnittelen nykyistä paremman digisanelimen hankkimista. www.rajalacamera.fi tarjoaa Olympus LS-11, jota ilmeisesti mm YLE käyttää.

Digiviikon tarjous on vielä voimassa muutaman päivän.

Nykyinen VN-2100 PC on toimiva, mutta en ole tyytyväinen äänen laatuun.

Digital Voice Recorder luokitellaan ilmeisesti sanelimeksi.

Kuvan teksti: “Tee korkealaatuisia audioäänityksiä missä vaan, milloin vaan.

Olit sitten konsertissa, tekemässä huippu-uutisjuttua tai ulkona luonossa, on LS-11 täydellinen varuste.

Lineaarinen PCM-äänitystaso tekevät nauhoituksesta äärimmäisen tasokkaan audioäänen, joka tallentuu taskuun mahtuvaan tallentimeen.”

 

olympus_ls-11 Verkkosivuilta sain tällaisen tiedon:

OLYMPUS LS-11

Tuotenumero: 23N2283521

Olympus LS-11 Linear PCM -tallennin tarjoaa uskomattoman yhdistelmän korkealaatuista audiolaatua, liikuteltavuutta ja luovaa joustavuutta. Tämä takaa, että kirkkaat ja rikkaat audiotallennukset voidaan vangita missä tahansa, toimistosta kaduille, tanssilattioilta hurmaaviin luontoääniin. Olympus LS-11 vie palkintoja voittaneen LS-10:n uudelle tasolle.

Käytettävyyttä on kehitetty, yhdellä napin painalluksella voidaan vangita jokainen audiotiedosto. Muotoilussa on otettu huomioon liikutettavuus, LS-11 mahtuukin kämmenellesi mukavasti ja tarjoaa joustavan liikkumisen vapauden.

Ihanteellinen muusikoille, journalisteille, toimittajille, ja kelle tahansa, joka tarvitsee korkealaatuista audiotallenninta ja äänen toistoa. LS-11 onkin kuin pienikokoinen studio taskussasi, joka tallentaa 24bit/96kHz laadulla.

Uusi editointi toiminto mahdollistaa tiedostojen editoimisen laitteessa, samaan aikaan kun Auto-tallennus varmistaa, ettei yksikään tärkeä ääni pääse hukkaan menemällä päälle automaattisesti , kun tietty audiotaso on saavutettu.

Lisäksi LS-11:ssa on äärimmäisen pitkä paristojen käyttöikä , 8 GB sisäinenmuisti, sekä SD-muistikorttipaikka lisäämään tallennustilaa.

Alla oleva on ilmeisesti tarkoituettu videotallenteiden tekemiseen. Oletan, että audiotallennin kuitenkin sopisi tarkoituksiini paremmin. Miten monta tuntia LS-11 mahtuu? Muuntaako automaattiisesti myös MP3:seksi?

23V409110BE000

Vaihtoehtonan 259 euora maksavasta LS-20:sta sanotaan näin:

“96 kHz / 24 bit Linear PCM: Tallenna CD-laatua paremmin Sisäänrakennetut korkealaatuiset mikrofonit 90° kulmassa tarjoavat luonnollisen ja rikkaan stereoäänen 1920x1080 resoluutio, Full HD -videokuvaus Voit kuvata uskomattomia videoita maagisten videoefektien avulla myös heikossa valossa säädettävän valkotasapainon, 2-suuntaisen valotusmittauksen ja valotuksen korjauksen ansiosta Korkealaatuinen digitaalinen kuvanvakaus estää epätarkkuudet HDMI-liitäntä ja WEB-valmius Äänisykronointi-toiminto ja kauko-ohjauksen asetus (lisävaruste) kädet vapaana tallennukseen "Reverse Angle -tallennus" -toiminto mahdollistaa tallennuksen ylösalaisin Kaksi LCD-näyttöä PCM (WAV) ja MP3-tallennus / toisto SD/SDHC-korttipaikka.”

Tuossa vilahtaa MP3-tallennus.

OLYMPUS LS-20M

Tuotenumero: 23V409110BE000

Vie bändisi harjoitukset tai konserttitallenteet kokonaan uudelle tasolle. Tallenna äänen vivahteet kauniisti ja kuvaa Full HD -videoleikkeitä vain napin painalluksella. Useita videoresoluutiovaihtoehtoja, valkotasapainon säätö, digitaalinen zoom ja sisäänrakennettu äänitystason säätö tarjoavat web-valmiin median ladattavaksi valitsemaasi videoportaaliin.

LS-20M tukee TV-katselua HDMI-liitännän kautta ja vakiintunutta SDHC-korttimuotoa. Maagisten videoefektien ansiosta voit muokata esitystäsi ja litiumioniakun ansiosta voit tallentaa ammattilaatuista ääntä ja HD-videota tunnista toiseen.

Itselaukaisimella, äänen synkronoinnilla ja lisävarusteena saatavalla kaukosäätimellä voit tehdä tallennuksia kauko-ohjatusti - kun itse jammaat mukana.

Mikrofonit tallentavat puhtaalla, studiotasoisella äänenlaadulla ja ylipäästösuodin sekä korkea 96 kHz resoluutio/24 bitin linear PCM -tallennusmuoto takaavat loistavat tallenteet, missä tahansa oletkin.

Nykyisin käyttössä olevasta sanelimesta parannettu versio VN-3100PC maksaa 89 euroa. Ostin sen muutama vuosi takaperin hätäpäissäni vaihtoehtoja tutkimatta. Siksi päätin kysellä tarjolla olevista vaihtoehdoista tällä kertaa. 

 

vn-3100pc OLYMPUS VN-3100PC

Tuotenumero: 23E0457694

VN-3100 Jos haluat tallentaa luentosi, laittaa muistiin lukuja tai pitää vaikka puhepäiväkirjaa, on tämä mahdollista kun sinulla on käytössäsi yli 71 tuntia tallennusaikaa.

Mitä ikinä haluat muistiin, on VN-3100 sinulle täydellinen kumppani. 

Voit valita monien eri toimintojen joukosta esimerkiksi asettaa äänityksen ajastimelle, kuunnella äänityksiä nopeammalla toistolla kiireessä, tai hitaammalla, kun jokainen sana on kuunneltava erityisen tarkkaan.

Sanelimessa on viisi kansiota, joihin jokaiseen mahtuu 100 tiedostoa.

Lähetä kommentti