tiistaina, joulukuuta 20, 2011

Kimistä Kimiin Suur-Suomessa!

kimi
Suomella on omat Kiminsä. Päällimmäisenä pinkan päällä komeilee Kimi Räikkönen: entinen formulapilotti, rallikuski ja uutta rattia formuloista hakeva vähäpuheinen jäämies, joka hetkessä tienaa reilusti enemmän kuin meikäläinen koskaan. Muistan myös porvoolaisen Kim Floorin, joka juonsi visailuohjelmaa, jossa kisailijat saivat ostaa vokaaleja.

Pohjois-Karjalassa asuvia Kimejä en tunne, mutta muistan 60-luvulla vierailuni Pohjois-Korean tiedotuskeskuksessa. Sain sieltä mukaani useita Kim il-Sungia käsitteleviä kovakantisia kirjoja. Kuljetin niitä mukanani lukuisiin uusiin asuinpaikkoihin, mutta en koskaan syventynyt suuren ajattelijan ja kansanjohtajan teksteihin.

En muista tarkkaa ajankohtaa, jolloin kannoin nuo ilmaisjakelussa saamani arvoesineet roskakoriin, josta ne päätyivät kaatopaikalle, jollei joku jätehuollon kulttuuripersoona poiminut niitä parempaan säilöön.
Kim Jong Ilin kuoleman jälkeen harmittelen sivistymätöntä tekoani ja toivon nöyrimmästi, etteivät isä ja poika - taivaasta tai Ryssän helvetistä - kiroa ajattelematonta tekoani. Nyt voisin perehtyä Kimin ajatuksiin ja laajentaa tajuntaani. Kirjoista saattaisi löytyä vihjeitä seuraavaan maailmanpoliittiseen jytkyyn.

Kim Jong Il kuoli 17. joulukuuta 2011 ja hänen poikansa Kim… nousee 27-vuotiaana Pohjois-Korean johtajaksi. Etelä-Koreassa ja Japanissa poliitikot ja kansalaiset toivovat, ettei nuori johtaja valtakamppailun melskeessä tai nälissään innostu painamaan ydinlaukaisuun johtavaa kirkkaanpunaista nappia.

Sveitsissä opiskellut Kim tiedetään isänsä kaltaiseksi ja kohta kuulemme lisään hänen uroteoistaan. Meidän suomalaisten kannalta lyhyellä tähtäyksellä on tärkeämpää, miten kivuttomasti Vladimir Putin päätyy uudelleen Kremlin muurien sisälle. Uskon, että Putin on paneutunut Kimin henkilökulttia käsittelevään osioon.
Suomen presidenttivaaleilla ei ole sentin tai pennin arvoa Euroopassa tai maailmassa, vaikka kuvittelemmekin itsestämme usein suuria. Suurta Suomessa on jatkosodan (Suur-Suomi) jälkeen vain ajoittain ilmenevät suuret kuvitelmat merkityksestämme paskaan ja saastaan hukkuvassa maailmassa.

Pärjäämme parhaiten, jos jatkamme vaatimattomina ja lakkaamme pyrkimästä rahaa kuppaaviin ytimiin. Otetaan oppia Pohjois-Koreasta, suljetaan rajat, palataan markkaan ja nautitaan impivaaralaisuudestamme.
Uudet johtajamme jakavat Kalevalan joka kotiin ilmaispainoksena, lapsilta viedään pelikonsolit ja vanhemmilta tietsikat ja ulkomaiset älykännykät. Nokialaiset Symbianit määrätään meillä pakollisiksi. Joka niemeen ja notkelmaan perustetaan kasvatuslaitoksia, joissa opetellaan Symbianin ja OVI-palvelun käyttöä.

Uljaassa Uudessa Suomessa pärjäämme paremmin pesemällä toistemme paitoja ja alushousuja, kun ensin olemme osallistuneet Portugalin, Kreikan, Italian, Espanjan, Belgian ja Ranskan velkojen maksamiseen. 
Uutisissa kerrotaan juuri nyt, että Valtioneuvosto on synkentänyt lähiajan talousennustetta.

Kunnioittakaamme porvoolaisen hurrirunoilijan Bonden Paavo neuvoja: Blanda mera bark i brödet! (Runeberg)
Lähetä kommentti